De PVDA onder de loep

Datum
vrijdag, 6 maart, 2015 - 19:00
Plaats
Foyer culturel van de Université Libre de Bruxelles
Franklin Rooseveltlaan 50
1050 Elsene (Brussel)
BE
Soort evenement
Infoavond

De aanslag op Charlie Hebdo, stijgende armoede, onderwijs dat ondergefinancierd en steeds minder toegankelijk is, een explosie van jeugdwerkloosheid, meer en meer toezicht en controle vanwege de staat, de commercialisering van cultuur, seksistische en racistische discours die steeds meer gebanaliseerd worden en een steeds grotere druk op het klimaat… “De wereld hoort zo niet te zijn” zei Angela Davis, de grote figuur in de burgerrechtenbeweging, bij haar passage op Manifiesta, het feest van de solidariteit, in september 2014.

De recente overwinning van Syriza en de aangekondigde doorbraak van Podemos tonen dat meer en meer mensen komaf willen maken met het besparingsbeleid en geolven in het bestaan van alternatieven. In België constateren we hetzelfde fenomeen. De PVDA heeft bij de laatste verkiezingen haar eerste verkozenen gehaald, met een kwart miljoen stemmen.
En bovenal de stakingen van de afgelopen maanden en de burgerplatformen “Hart boven Hard” en “Tout Autre Chose”, die honderden progressieve personen en organisaties verzamelen, tonen dat meer en meer mensen opstaan voor een sociale, ecologische en democratische politiek.

Deze vrijdag 6 maart om 19u komen Peter Mertens en David Pestieau, respectievelijk voorzitter en directeur van de studiedienst van de PVDA, om te discussiëren met studenten over de huidige situatie en om vragen te beantwoorden.
Wat kan de PVDA realiseren met haar handvol verkozenen? Is een andere politiek wel mogelijk? Welke evaluatie maakt de PVDA van de stakingen en het vervolg van de sociale beweging? Hoe positionneert de PVDA zich ten opzichte van de gebeurtenissen in Griekenland? Wie moet de schuld betalen? Hoe kunnen we de veiligheid in België garanderen zonder uit te lopen op Big Brother? Hoe pakt de PVDA het ecologisch vraagstuk aan? Met welke voorstellen?

De gelegenheid om kennis te maken en te discussiëren met:
Peter Mertens, voorzitter van de PVDA en auteur van de bestseller “Hoe durven ze?”
David Pestieau, lid van het dagelijks bestuur en directeur van de studiedienst van de PVDA

Facebook

Labels