Debat 'Openbare Diensten te Koop?'

Datum
dinsdag, 25 februari, 2014 - 19:30
Plaats
Minard Schouwburg
Walpoortstraat 15
9000 Gent
BE
Soort evenement
Debat

De 'Openbare Diensten te Koop?'

De openbare diensten maken momenteel het voorwerp van verhitte discussies in de media. Volgens sommigen zijn zij te duur en inefficiënt zijn, oproepen voor (verdere) privatiseringen zijn niet van de lucht en in het kader van Europa onvermijdelijk, het statuut van een personeel zou een hinderpaal zijn voor een efficiënt beheer, de verloning van de topmanagers is een politieke twistappel enz. enz.

Voor anderen wordt Europa vaak ten onrechte als alibi ingeroepen,  zijn de openbare diensten onmisbaar en zouden ze zelfs op meer terreinen actief moeten zijn. Nog anderen stellen dat de vaste benoeming van de ambtenaar borg moet staan voor zijn onafhankelijkheid  tegenover de politiek.

Genoeg stof dus voor een pittig debat, met de bedoeling u als kiezer toe te laten zich op 25 mei met meer kennis van zaken naar het stemhokje te begeven.

Wanneer? dinsdag 25 februari 2014 19u30 (deuren om 19 u – stands, bar)

Waar? Minard Schouwburg, Walpoortstraat 15 , 9000 Gent (op 100 m van Vooruit)

Programma

19u deuren, stands, bar
19u30 Onthaal door Michel Vanhoorne & Inleiding door Prof. Filip De Rynck (UG)
19u50 Panelgesprek met Chris Reniers (Algemeen Secretaris ACOD), Luc Hamelinck ( Voorzitter ACV Open- bare Diensten) en Henk Herman (Algemeen Secretaris VSOA) 
Marius Meremans (Vlaams Parlementslid N-VA), Cindy Franssen (CD&V), Carina Van Cauter (Federaal Parlementslid Open VLD), Bruno Tuybens (Federaal Parlementslid sp.a), Wouter Van Besien (Voorzitter Groen) en Tom De Meester (PVDA). 
Moderator: Christophe Callewaert (Journalist De Wereld Morgen)
20u45 Pauze
21u Voortzetting debat op basis van vragen van het publiek
22u Afsluiting door Eric Goeman

Toegang gratis, maar inschrijving voor 18 februari vereist bij linde.walters@acv-csc.be, Tristan.vandenbroucke@abvv.be of ewald.serraes@aclvb.be

Organisatie ABVV O-Vl., ACV Gent-Eeklo, ACLVB Regio Gent, Attac Vl. en LEF

Informatie:  michel.vanhoorne@ugent.be  of 0497 57 94 59