Debat: Is staken een passend antwoord op de regeringsmaatregelen?

Datum
woensdag, 26 november, 2014 - 19:00
Plaats
Auditorium C
Blandijnberg 2
9000 Gent
BE
Soort evenement
Debat

De voorbije maanden stonden volledig in het teken van de regeerakkoorden van de nieuwe regeringen Bourgeois en Michel. Niet alleen het reilen en zeilen van de regeringen zelf, maar ook het verzet tegen hun maatregelen domineerde de media, met de betoging met meer dan 120000 mensen in Brussel op 6 november als - voorlopig - orgelpunt.

In dat kader heeft het gemeenschappelijk vakbondsfront een actieplan opgestart om zowel op provinciaal als op nationaal vlak stakingsdagen te organiseren. Op het moment dat dit debat plaatsvindt zullen we midden tussen de twee eerste stakingsdagen zitten (24 november in o.a. Antwerpen en Limburg, 1 december in o.a. Oost- en West-Vlaanderen). De vraag die bij veel mensen op de lippen staat is of deze stakingen wel een gepast antwoord zijn op de maatregelen van de huidige regeringen.

Rond die vraag zullen Raoul Hedebouw (nationaal woordvoerder en federaal volksvertegenwoordiger voor PVDA) en Matthias Diependaele (fractieleider voor N-VA in het Vlaams Parlement) op woensdag 26 november de degens kruisen in Auditorium C van de Blandijn. Het gesprek zal in goede banen geleid worden door professor Patrick Humblet, hoofd van de vakgroep Arbeids- en Sociaal Recht aan onze universiteit.

Facebook