Forumtheater ‘WHEN THINGS HEAT UP’

Datum
vrijdag, 6 maart, 2015 - 20:00
Plaats
Tinnenpot theater
Tinnenpotstraat 21
9000 Gent
BE
Soort evenement
Toneel

In december 2015 komen in Parijs wereldleiders samen om zich over de klimaatkwestie te buigen. Kunnen we het ons als burger veroorloven om onverschillig te wachten op een politieke oplossing of nemen we zelf het heft in handen? Met het forumtheaterstuk ‘WHEN THINGS HEAT UP’ leren we via dialoog de werkelijkheid beter kennen, om haar vervolgens te kunnen veranderen. Geen ver-van-je-bed-show dus, maar het klimaat op jouw bord!

Na de geslaagde editie van het forumtheater Droog Zaad van vorig jaar, springen we dit jaar in het klimaatthema.

Wat kunnen wij doen?

Om dit soort essentiële vragen te beantwoorden, ontwikkelde theatermaker en activist Augusto Boal het forumtheater. Deze werkvorm heeft tot doel via dialoog de werkelijkheid beter te leren kennen, om haar vervolgens te kunnen veranderen. In de speelruimte van het theater kunnen immers nieuwe strategieën uitgeprobeerd worden. Theater als een repetitie voor de werkelijkheid.

Bij de eerste opvoering door het theatergezelschap loopt het slecht af voor de hoofdrolspeler.
Hierna volgt het interactieve gedeelte: we hernemen de opvoering en het publiek kan nu spelers vervangen. Zo wordt er een nieuwe afloop ontwikkeld waarbij ieder gestimuleerd wordt om mee na te denken over zijn mogelijkheden, als het ware een oefening voor de werkelijkheid.

Om samen met jullie de dialoog aan te gaan, ontwikkelden Intal, LABO vzw en U Move 4 Peace – met steun van Geneeskunde voor de Derde Wereld – het forumtheaterstuk ‘WHEN THINGS HEAT UP’.
Geen ver-van-je-bed-show dus, maar het klimaat op jouw bord! Waar staan wij als burger in de hele klimaatkwestie? Trekken we de straat op om onze politici te wijzen op hun verantwoordelijkheid? Of volstaat het om zelf de juiste keuzes te maken en, neem nu, bio en lokaal te eten? Een greep uit de vragen die tijdens het stuk kunnen opborrelen... en die het participatieve luik ongetwijfeld zullen spijzen.

Het stuk wordt op scene gebracht op 5 en 6 maart in het Tinnenpot theater (Tinnenpotstraat 21, 9000 Gent), telkens om 20u. Tickets kunnen opgehaald worden vanaf 19u.Voorstelling om 20u. Tickets kunnen opgehaald worden vanaf 19u. Op 12 maart brengen we i.s.m. JNM, Ugent1010 en GRAS een derde voorstelling in Gent (Minus One: Opgeëistenlaan 455, 9000 Gent).

Uur: Voorstellingen starten telkens om 20u. Deuren open vanaf 19u (ophalen tickets / bar).

Tickets: 7 euro / 5 euro (reductie: -18, studenten, werklozen, mindervaliden & 65+).

Reserveren via gent@intal.be (naam + aantal personen)

Meer info op facebook of bij intal Gent (Korneel De Rynck, E: korneelderynck1@gmail.com, M: 0499 48 49 63)

Meer voorstellingen: 

Op 13 maart trekken we naar Leuven (zaal CBE Open School Leuven: Parkstraat 146, 3000 Leuven)

Op 20 maart trekken we naar Antwerpen (zaal Madam Fortuna: Sergeyselsstraat 20, 2140 Antwerpen).

Op 3 april trekken we naar Brussel (theater L'Arrière-Scène: Chambérystraat 32, 1040 Brussel)

Intal

 

Labels