Gentse Feestendebatten l IS GOD ALMACHTIG EN DE MENS BARMHARTIG?

Datum
zaterdag, 15 juli, 2017 - 14:00
Plaats
Miryzaal Conservatorium
Biezekapelstraat 9
9000 Gent
BE
Soort evenement
Debat

28ste reeks Gentse Feestendebatten - Zonder dwarsliggers kunnen de treinen niet rijden

Zaterdag 15 juli, van 14u tot 18u (deuren open om 13u)

Miryzaal Conservatorium, Biezekapelstraat 9

Organisatie Trefpunt Vzw en Democratie 2000; moderator/coördinator Eric Goeman

IS GOD ALMACHTIG EN DE MENS BARMHARTIG?

Aan de eerste katheder:
Dirk Van Duppen (Dokter bij Geneeskunde voor het Volk,gemeenteraadslid voor de PVDA in Antwerpen, initiator van het kiwimodel in België Dirk Van Duppen is huisarts;voorzitter van Geneeskunde voor het Volk) bespreekt“OVER GOD” van Etienne Vermeersch.

Aan de tweede katheder: 
Etienne Vermeersch (filosoof, ethicus, klassiek filoloog, scepticus en opiniemaker. Emeritus-hoogleraar en ere-vicerector UGent) bespreekt “DE SUPERSAMENWERKER” van Dirk Van Duppen

Panelleden o.a. 
Marleen Temmerman (gynaecologe, hoogleraar UGent; van 2012 tot 2015 hoofd Departement voor Reproductieve Gezondheid en Onderzoek van Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in Génève; sinds oktober 2015 woont en werkt ze in Kenia als hoofd departement gynaecologie en verloskunde Aga Khan universiteit Nairobi)
Yasmine Kherbache (Vlaams parlementslid SP.A; Gemeenteraadslid Antwerpen),
Dirk Draulans (redacteur Knack); 
Joël De Ceulaer (journalist en opiniemaker De Morgen; publiceerde “Denken als ambacht. De levenswijsheid van tien Vlaamse filosofen” (2012)en “Gooi God niet weg. Over geloof, ongeloof en bijgeloof” (2014); maakte voor Canvas o.a. programma’s over “de zin van het leven” zoals Grote Vragen, Spraakmakers en “De ketter en de kerkvorst”)
Serge Muyldermans (bioloog; werkt sinds 1995 voorVIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie) en sinds 2003 professor aan Vrije Universiteit Brussel (VUB)
Reginald Moreels (opgegroeid in Gent,chirurg in Oostende; medeoprichter van Belgische afdeling van Artsen Zonder Grenzen, was van 1986 tot 1994 voorzitter; trad als verruimer toe tot CVP en zetelde van 1995 tot 2001 in Belgische Senaat; van 1995 tot 1999 staatssecretaris en daarna minister van Ontwikkelingssamenwerking in Regering-Dehaene II; stapte uit partijpolitiek en werd opnieuw chirurg; opereerde dit voorjaar voor Artsen Zonder Grenzen in Mosoel, Irak;vertrekt tijdens Gentse Feesten op missie in Noord-Kivu)

Labels