Graailand on Tour

Datum
dinsdag, 7 maart, 2017 - 20:00
Plaats
Kunstencentrum Vooruit
Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000 Gent
BE
Soort evenement
Boekvoorstelling

'Graailand', de lang verwachte opvolger van 'Hoe Durven Ze'....

De elite graait, grabbelt en grijpt als nooit tevoren. Ongestraft verstoppen miljonairs en multinationals miljarden euro’s in postbusbedrijven en belastingparadijzen. Overbetaalde politici walsen ongestoord de draaideur door tussen politiek en grootbedrijf. Welke crisis?

Crisis is voor sissies, zegt de kaste, en ze verhogen opnieuw de taksen en bevriezen de lonen. We leven toch boven onze stand? Ondertussen vloeit het verse geld naar nieuwe speculatieve zeepbellen, tot de bubbels barsten. Hoe meer ellende de graaiers zaaien, hoe meer opstand ze oogsten tegen de elites.

PVDA-boegbeeld Peter Mertens gooit geen steen in de kikkerpoel, maar meteen een hele muur. 'Graailand' biedt een alternatief op de profeten van de angst, zoals Trump, Le Pen en Wilders. 'Graailand' toont de sprankeling van het sociaal verzet, stelt de New Kids in Town voor, en stelt een politiek van hoop voor.

Met een swingend boekprogramma:

Pascal Debruyne gaat in sofagesprek met o.a. Stef Doise (LBC-NVK Gent), Ewald Engelen (financieel geograaf aan de Universiteit van Amsterdam, publicist in o.a. De Groene Amsterdammer), Sofie De Graeve (Furia), Jeroen Robbe (LABO vzw), Sacha Dierckx (Progressieve denktank Minerva), Saïda Isbaï (Hart Boven Hard) en Peter Mertens himself.

Aminata Abdoul en Fatih zorgen voor muziek. Cartoonist Joris Vermassen alias Fritz Van den Heuvel neemt op pittige manier de graaiers op de korrel. Lezers Mohamed Omar (Engage) & Hagar Rebahi vertellen u graag wat zij ervan vonden.

De voorstelling begint om 20u00 stipt. Gratis inkom. Verzeker je plek & schrijf je in: https://vooruit.be/nl/show/detail/11885/Peter_Mertens

Het boek is ter plaatse te koop. Peter Mertens signeert het graag na afloop van de boekvoorstelling.

Organisatie: EPO Uitgeverij, VictoriaDeluxe Vzw, Kunstencentrum Vooruit & Paard Van Troje

Info.

Facebook

Labels