Infoavond: buslijnen bedreigd

Datum
vrijdag, 22 april, 2016 - 19:00
Plaats
Zaal Noordstar
Jules Peurquaetstraat 27
8400 Oostende
BE
Soort evenement
Infoavond

PVDA Oostende - Middenkust start een campagne rond De Lijn en wil jou daarbij betrekken. Kom naar de infoavond op vrijdag 22 april om 19u in “De Noordstar”. Onder andere Guido Steelandt (acod) en Jouwe Vanhoutteghem (PVDA) zullen je informeren wat de impact en gevolgen zullen zijn van dit proefproject.

De Vlaamse regering wil het monopolie van De Lijn doorbreken. Ze beweert dat het te duur is om overal openbaar vervoer te garanderen. De Lijn zal enkel de grote verbindingen tussen steden en grotere gemeenten verzorgen. Voor het aanvullende net zal een beroep gedaan worden op meerdere partners, zoals taxi's, buurtbusjes, deelauto's en -fietsen.

Vanaf juni start een proefproject in Oostende-Westhoek waarbij niet langer De Lijn, maar het departement Mobiliteit en Openbare Werken zal bepalen hoeveel bussen er rijden. Maatstaf is de rendabiliteit van de lijnen. Privatisering betekent winstbejag en dus afbouw van het aanbod, verwaarlozing van lange termijninvesteringen, onveilig verkeer, duurdere prijzen en slechtere werkomstandigheden.

De Lijn verbindt, in de letterlijke betekenis van het woord.
PVDA pleit dan ook voor een ambitieus mobiliteitsbeleid, dat investeert in efficiënt en betaalbaar openbaar vervoer. Dat is goed voor de economie, voor het milieu én voor de sociale verbondenheid tussen mensen.

Hier vind je het evenement op facebook. Meer info of vragen? Dat kan via oostende@pvda.be