Infoavond fijn stof

Datum
vrijdag, 11 maart, 2016 - 19:00
Plaats
Muziekcentrum Track
Conservatoriumplein 1
8500 Kortrijk
BE
Soort evenement
Infoavond

Hoe kunnen we de situatie in en rond Kortrijk beter in kaart brengen en vooral, hoe kunnen we de situatie verbeteren?

PVDA Kortrijk start een campagne rond fijn stof en wil jou daarbij betrekken. Kom op vrijdag 11 maart om 19u. je licht opsteken in Muziekcentrum Track (Conservatoriumplein 1, Kortrijk).

Huisdokter en fijnstofexpert Dirk Van Duppen (Geneeskunde voor het Volk) vertelt ons alles over de gezondheidsrisico’s van fijn stof en verkeerslawaaihinder, maar ook over wat wij, burgers, kunnen doen. Achteraf is er ruimte voor vragen en discussie.

Meer info vind je op het evenement op Facebook. Je kunt ons ook altijd contacteren via kortrijk@pvda.be.

- - -

Iedereen hoorde wel al eens over schadelijke gevolgen van fijn stof ... maar wist je dat er in Europa 10 keer meer mensen sterven door lucht- vervuiling dan door verkeersongevallen?

Iedereen kan zich wel iets voorstellen bij ‘geluidshinder door een snelweg’ ... maar wist je dat die geluidshinder slaapverstoring en cardiovasculaire risico’s met zich meebrengt?

Iedereen kan zich wel indenken dat het allicht niet zo gezond is om dicht bij de snelweg te wonen, te werken of naar school te gaan ... maar wist je dat binnen een straal van 300 meter van een snelweg wonen gelijk staat aan het roken van 17 sigaretten per dag en er sprake is van een ernstig verminderde weerstand bij jonge kinderen?

Iedereen weet wel dat het voortdurende lawaai van autogeraas een impact heeft op je gezondheid ... maar wist je dat constant lawaai vanaf 55dB (decibel) schadelijk is en we in Kortrijk een gemiddelde van 68dB gemeten hebben?