KlimaatCafé: "Kernenergie in België. The never ending story"

Datum
donderdag, 5 maart, 2015 - 20:00
Plaats
Vrijzinnig Centrum Geuzenhuis Gent
Kantienberg 9
9000 Gent
BE
Soort evenement
Debat

Het verhaal over kernenergie in België nam de afgelopen weken weer een nieuwe wending. Terwijl versleten kerncentrales tien jaar langer open mogen blijven, worden in 2015 gascentrales uit dienst gehaald ...

'Niet rendabel genoeg’, zeggen de aandeelhouders.

Een ramp voor ons klimaat, zo blijkt, want gascentrales passen perfect in een overgangscenario naar 100% hernieuwbare energie.

3 experts

Tijdens KimaatCafé #2 gaan we in gesprek met Tom De Meester, energiespecialist van de PVDA en auteur van het boek ‘Opgelicht’, over de energiesector na 10 jaar liberalisering. Hij kent de sector als zijn eigen broekzak en zal een uitgebreide inleiding voorzien.

Wat is het huidige beleid rond kernenergie en welke gevolgen mogen we verwachten? Eloi Glorieux, energiesdeskundige bij Greenpeace, volgt het thema al geruime tijd op en is dus perfect geplaats om het verhaal van kernenergie in België te komen vertellen. 

Tot slot vertelt Famke Vekemans van Climaxi ons welke acties er momenteel op til staan en hoe we daar aan kunnen meewerken.

2 discussiegroepen

Na de sprekers worden, tussen pot en pint, twee discussiegroepen voorzien. Er zal een inhoudelijk en interactief debat zijn met de sprekers. Een tweede groep zal nadenken over hoe we creatieve acties kunnen opzetten en vorm geven.

Facebook event

Labels