Van België tot Griekenland, #hetsociaalverzet vandaag - met Peter Mertens

Datum
donderdag, 5 maart, 2015 - 20:00
Plaats
Sint-Pietershoek
Schoolstraat 1
2300 Turnhout
BE
Soort evenement
Infoavond

De regering Michel - De Wever is vastbesloten om ons de rekening van de crisis te presenteren. Harder en flexibeler werken voor minder loon en dat tot je 67 jaar, besparingen op ons onderwijs, op onze sociale zekerheid en onze openbare diensten. 

Is er dan echt geen alternatief? Met investeringen in plaats van afbraak? En met eindelijk een bijdrage van zij die vandaag hun geld via Luxemburgse bankrekeningen uit ons land sluizen?

Het borrelt in de buik van de samenleving. In ons land gingen er al verschillende grote acties door tegen de maatregelen van de rechtse regering. En ook in de rest van Europa blijft een reactie niet uit. Kijk maar naar Griekenland waar de kiezers de pro-besparingspartijen een historische afstraffing gaven en waar ze nu een heel andere weg kiezen, weg van de platgetreden liberale paden. Hebben zij een kans om te slagen?

Peter Mertens, voorzitter van de PVDA en auteur van de bestseller "Hoe durven ze" overloopt met ons de meest actuele ontwikkelingen zowel in België als in de rest van Europa en geeft een antwoord op al uw vragen.

Sabine en Danielle Bruyninckx leggen Peter Mertens het vuur aan de schenen. Beide zussen zijn actief in de burgerbeweging Hart boven Hard Turnhout.

Facebook


Praktisch:
Donderdag 5 maart, 20u (deuren 19.30u)
Sint-Pietershoek (Schoolstraat 1 - 2300 Turnhout)
(gratis inkom)

Labels