Vrij-Spraak: Dirk Van Duppen en gasten over 'De supersamenwerker'

Datum
donderdag, 16 maart, 2017 - 19:30
Plaats
Budafabriek
Dam 2 A
8500 Kortrijk
BE
Soort evenement
Boekvoorstelling

Het is lang bon ton geweest om te geloven dat de 'survival of the fittest' te maken heeft met ‘het recht van de sterkste’, dat het ijveren voor ‘eigenbelang’ en ‘competitie’ zorgen voor overleving en culturele en maatschappelijke winst opleveren, en dat daarvoor ook een flinke dosis ‘agressie’ en ‘egoïsme’ nodig zijn. Dirk Van Duppen en Johan Hoebeke noemen deze overtuiging een historisch misverstand en vooral ideologisch misbruik. Want de succesvolste diersoorten, the fittest, waren net diegene die het best konden samenwerken. Empathie en sociaal gedrag zijn vroege verworvenheden in de evolutie: onze overleving berust meer op samenwerking dan op concurrentie.

Huisarts en voorzitter van Geneeskunde voor het Volk Dirk Van Duppen zal op deze avond eerst met recent wetenschappelijk onderzoek van biologen, antropologen, neurowetenschappers en kinderpsychologen tonen dat de mens in wezen ‘supersociaal’ is.
Daarna toetsen we deze theorie aan de praktijk. We gaan in gesprek met bedrijfsleider Ahmed Hilami (CEO Flyer), directeur Overleg Kunstenorganisaties Leen Laconte en Docent Overheidsmanagement Prof. Bram Verschuere (Ugent) over de actualiteit van deze visie in het maatschappelijk veld. 

Prijzen

Standaardprijs - 10.00
Student - 7.00
Reductieprijs - 5.00

Schrijf je hier in! 

Labels