Max De Vries. (Foto Solidair, Peter Vanloffelt)

100-jarige Partizaan Max De Vries op Vlaamse lijst van PVDA+ in Limburg

Max De Vries, de oudste kandidaat, naast Jos D'Haese uit Antwerpen, de jongste lijsttrekker. (Foto Solidair, Peter Vanloffelt)

Max De Vries, die vier maand geleden zijn honderdste verjaardag vierde, staat op 25 mei opnieuw op de lijst van de PVDA+ in de provincie Limburg. Opnieuw, want dat deed hij ook met de verkiezingen van oktober 2012.

Max was tijdens WO II een van de leiders van de gewapende partizanen in de provincie Limburg. Max, de eeuwige rebel en overtuigd communist, trad in 1933 toe tot de Belgische Kommunistische Partij en richtte in 1940 de eerste verzetsgroep tegen de nazibezetting op in Limburg. Hij bleef heel zijn leven consequent de zaak van het socialisme en de werkende bevolking verdedigen. Zijn kandidatuur op de lijst van zijn partij, ziet hij als een logische voortzetting van zijn engagement tijdens de oorlogsjaren.

Ook op hoge leeftijd blaakt hij van strijdlust en de laatste decennia wist hij honderden jongeren en scholieren te inspireren met zijn spreekbeurten over het antifascistische verzet en de noodzaak van een engagement voor een andere maatschappij.

Max De Vries staat op de 11de plaats bij de opvolgers op de PVDA+-lijst voor het Vlaams Parlement voor de provincie Limburg. Hij is de oudste kandidaat van het hele land. In februari werd Max naar aanleiding van zijn honderdste verjaardag gehuldigd in Hasselt en in Brussel in het Museum van de Weerstand.

Lees hier het artikel in Solidair over de 100ste verjaardag van Max De Vries
Bekijk hier de reportage van vtm over Max De Vries