De fiscale gangsters Coucke, Frère en de Spoelberch, die moeten betalen

David Pestieau

“Er is geen alternatief” zei schaduw-premier Bart De Wever donderdag nog als antwoord op de 120.000 betogers van Brussel. Maar in de hoge kringen wordt dat tegengesproken.

Marck Coucke heeft zopas zijn firma Omega Pharma verkocht: 1,45 miljard meerwaarde, en 0 euro belastingen daarop. “Dat is normaal, zei hij zonder enige gêne, ik stort niet graag belastingen in de bodemloze putten van de Staat”.

Ook De Spoelberch en Albert Frère hebben met hun groepen AB Inbev en GBL vorig jaar 0 euro belastingen betaald en met #LuxLeaks, zie je ook hoe ze een massale fiscale ontwijking hebben georganiseerd.

Electrabel, een filiaal van GDF Suez, waarvan dezelfde Albert Frère een van de belangrijkste aandeelhouders is, heeft aangekondigd dat de prijs van de elektriciteit gaat verdubbelen “om opnieuw te kunnen investeren” in België. En dat terwijl deze energiereus nog steeds geniet van een nucleaire rente van meer dan een miljard euro per jaar, en dat al meer dan een tiental jaren lang, terwijl het bedrijf al heel die tijd belachelijk lage belastingen betaalt.

Ondertussen beslist onze regering wel dat de gas- en elektriciteitsmeters bij de werklozen moeten gecontroleerd worden, stuurt ze belastingcontroleurs die fiscale fraude moeten bestrijden de laan uit en doet ze de mensen twee tot zeven jaar langer werken “om de financies van de Staat te redden”.

Jawel, heren De Wever en Michel, er is wel degelijk een alternatief: dat men eindelijk stopt met deze fiscale gangsters in alle straffeloosheid hun nul-euro-belastingtarief te laten handhaven, en dat men dat geld dan investeert in een plan om over te gaan tot groene energie, in innovatieve mobiliteit voor het openbaar vervoer, in de bouw van sociale woningen, scholen, crèches en rusthuizen. En dat men onze kinderen een andere toekomst voorbereidt, zoals ook de 120.000 betogers in Brussel eisten. Dat is een andere keuze, dat is een alternatief #hetsociaalverzet

Zie ook: http://pvda.be/artikels/de-120000-van-6-november-zullen-doorgaan-op-hun-elan-voor-een-andere-toekomst-heren-michel