De Grote Bevraging: wat moet beter in jouw stad of gemeente?

auteur: 

Persdienst

Je kent het wel, het gevoel dat je als inwoner helemaal niets in de pap te brokken hebt bij wat in het stadhuis allemaal bedisseld wordt. Achter gesloten deuren wordt overlegd en beslist, de bewoners mogen nota nemen van de besluiten.

Dat zien we bij de PVDA wel even anders. Voor ons is politiek een voortdurende dialoog tussen bewoners, raadsleden en bestuur. Daarom willen we onze stadsgenoten bevragen over onze stad. Waarom niet beginnen bij jou?

Jij hebt wel degelijk iets te zeggen

“Amai madam, dat heeft er mij nog nooit iemand gevraagd!”, “Ik word gek van het doorgaand verkeer in mijn straat.”, “Eigenlijk wil ik gewoon graag meer inspraak in wat er beslist wordt in mijn gemeente.”, “Een huis kopen in de stad is gewoon onbetaalbaar geworden.”

Het zijn maar een paar van de duizenden antwoorden die we al kregen, toen we mensen vroegen wat zij zouden willen veranderen in hun stad of gemeente. Onze vrijwilligers gaan deur aan deur om met zoveel mogelijk mensen te praten. Maar je kan de grote bevraging natuurlijk ook gewoon online invullen.

 

Wat zou jij aanpakken in je stad of gemeente?

En vergeet niet je vrienden ook de vraag te stellen.