De Pioniers stellen voor: het Krokuskamp, een week vol plezier, natuur en solidariteit

Wat gaan we doen tijdens de Krokusvakantie? Heel wat kinderen (en hun ouders) vragen het zich ongetwijfeld al af. De Pioniers, de jeugdbeweging van Geneeskunde voor het Volk en PVDA, heeft alvast een prima idee: het Krokuskamp. Een week vol plezier, natuur en solidariteit.

Elk jaar organiseert de progressieve én tweetalige jeugdbeweging De Pioniers tijdens de schoolvakanties kampen voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Het Kempense Olmen is van 4 tot 8 maart de locatie voor het jaarlijkse Krokuskamp. Later dit jaar staan er ook twee zomerkampen op het programma in Oostmalle: van 5 tot 12 juli en van 13 tot 20 juli.

Wereldkenners

In de groene omgeving van domein De Spreedonken duiken de pioniers de komende Krokusvakantie onder in de wereld van de diversiteit. Letterlijk en figuurlijk zullen ze proeven van verschillende werelddelen. Waarom zijn verschillen in de maatschappij zo belangrijk? Waarom zijn zoveel dingen anders en toch ook altijd een beetje hetzelfde? Vragen waarop spelenderwijs een antwoord wordt gezocht, zodat iedereen naar huis gaat als een echte wereldkenner.

Samen is leuker dan alleen

Sport, spel en ontspanning zijn ook op een Pionierskamp natuurlijk erg belangrijk. Geen betere manier om mekaar te leren kennen en vrienden te maken, toch? Maar wat een kamp van De Pioniers écht bijzonder maakt, is dat je er ook heel wat leert. Spelend leren nadenken over de wereld, zowel op grote als op kleine schaal. De wereld dichtbij en veraf ontdekken, hem leren begrijpen en zoeken naar hoe we hem kunnen veranderen. Zo wordt ook de solidariteit een belangrijk thema op het Krokuskamp. “Samen winnen is veel leuker dan alleen”, dat is dan ook de slagzin van De Pioniers. In groep staan we sterker.

Superweek

Wat de Pionierskampen nog zo apart maakt, is de tomeloze inzet van een grote groep vrijwilligers en monitoren. Die komen het hele jaar door samen om uiteenlopende activiteiten uit te werken en de kampen tot in de puntjes voor te bereiden. Zo maken ze van elk kamp een superweek, waarin kinderen uit heel het land samenleven en samen ijveren voor een eerlijke wereld waarin iedereen zich ten volle kan ontplooien.

Inschrijving

  • Ben je warm gemaakt voor het Krokuskamp van De Pioniers? Schrijf je dan hier in.
  • Wil je weten wat De Pioniers verder nog allemaal uitspoken? Ga dan zeker eens rondneuzen op hun website.