#FreeAhedTamimi #FreePalestine | Doe mee met de steuncampagne van de PVDA

Ken jij Ahed Tamimi? Sinds 19 december 2017 zit deze amper 17-jarige Palestijnse in een Israëlische gevangenis. Ze werd opgepakt omdat ze zich verzette tegen een zoveelste daad van repressie tegen haar dorp. Ze riskeert een gevangenisstraf tot 14 jaar. De PVDA eist haar onmiddellijke vrijlating en lanceert een steuncampagne. 

Ahed is een Palestijnse en ze is amper 17 jaar oud. Ze is de constante intimidatie en pesterijen van het Israëlische bezettingsleger beu. Bij een zoveelste inval in haar dorp verzette ze zich en deelde een klap uit aan een militair. Daarop werd ze gearresteerd. Ze werd officieel in beschuldiging gesteld voor het ‘in gevaar’ brengen van de Israëlische veiligheid.

Ahed riskeert een gevangenisstraf van 2 tot 14 jaar en zal op 13 februari 2018 worden berecht door een militaire rechtbank. De kans op vrijspraak is zo goed als nihil. Hoe kan het ook anders wanneer de rechter en het openbaar ministerie hetzelfde uniform dragen en deel uit maken van hetzelfde systeem: dat van de illegale bezetting van Palestina.

Ahed is geen geïsoleerd geval. In Israël zitten meer dan 6.000 Palestijnen in de gevangenis als politiek gevangene. Meer dan 300 van hen zijn kinderen onder de 18 jaar.

De PVDA eist de onmiddellijke vrijlating van Ahed Tamimi. 

Vind je ook dat Ahed alle steun verdient en wil je je mee inzetten voor de campagne voor haar vrijlating? Ga naar onze actiepagina www.freeahed.be en laat er je solidariteitsboodschap achter.
 

Labels