#GoLeft: 20 ontmoetingen dit weekend in gans het land

auteur: 

Sofie S.

Ontmoeting in Kapellen

Wil jij de lokale PVDA leren kennen, de kandidaten op de lijsten ontmoeten en luisteren welke thema’s uit de enquête bij meer dan 41.000 mensen naar voor kwamen? Kijk dan of er dit weekend nog een gaatje in je agenda zit, want er staan maar liefst 20 ontmoetingen gepland!

Een korte terugblik op enkele momenten die al zijn doorgegaan

Op sommige plaatsen komt de PVDA+ voor de eerste keer, de nieuwsgierigheid is er dan ook groot: in Kapellen, waar net een nieuwe PVDA-afdeling is, kwamen afgelopen weekend maar liefst 50 geïnteresseerden opdagen. In Willebroek zijn er voor dit weekend maar liefst 80 inschrijvingen.

Een mooie dynamiek dus in de provincie Antwerpen, waar het mogelijk is om een zetel voor Peter Mertens in de kamer te veroveren en die kiesdrempel van 5% te halen.

De PVDA+ wil deze doelstelling halen, door 5 speerpunten naar voor te schuiven : armoede, werk, belastingen, milieu & klimaat en justitie. Deze punten werden ondermeer bepaald door  de resultaten van een enquête bij meer dan 41.000 mensen. Maar naar goede gewoonte wil de partij tijdens deze avonden ook de democratie verfijnen en kijken of haar achterban het eens is met deze keuzes.

Daarnaast is er ook ruimte voor discussie : wat is het standpunt van de partij rond een aantal andere punten? Bijvoorbeeld de onderwijshervorming, welk alternatief voor het besparingsbeleid, de internationale politiek, het woonbeleid, …

Wil je meer te weten komen over de 5 speerpunten van de PVDA ? Heb je andere vragen ? Heb je zin om eens een babbeltje te slaan met de verschillende kandidaten? Of wil je vooral meesmullen van de lekkere brunch, kaas en wijn, tapas, …

Bekijk hieronder de activiteiten in jouw streek en ga eens na of er geen ontmoeting in jouw buurt is!