Hopend op een 'Rode zondag', het begin van een sociale , warm menselijke lente

auteur: 

Rob De Wilde

Toen de medewerkers van Geneeskunde Voor Het Volk een aantal patiënten wilden bedanken voor hun inzet tijdens de kiescampagne kregen ze onderstaande brief van Rob De Wilde, één van hun patiënten.  Het verlangen naar een sociale ommekeer van de briefschrijver willen we graag met jullie delen. Afspraak op 25 mei in het stemhokje.

Wij zijn het die dankbaar moeten zijn, voor jullie jarenlange onvoorwaardelijke en dienstbare sociale inzet voor de zwaksten in de maatschappij , voor de onvoorwaardelijke steun en inzet voor werknemers bij hun sociale strijd en verweer tegen een soms uitzichtloze uitbuitende kracht, voor het fatsoen van onverdroten de daad bij het woord te voeren.

In tegenstelling tot die vele anderen voor wie politiek er alleen maar is voor hun eigen ego, portefeuille en postje, voor wie politiek en democratie eigenbelang is en niet verder gaat dan de verkiezingsdag. Om daarna de kiezer weer te reduceren tot een individu dat in hun ogen onbekwaam is om zichzelf te besturen en waarvoor zij menen dat ze betuttelende en uitbuitende wetten moeten creëren volgens hun egoïstische bekrompen en kortzichtige geest .

'Op mij mag je rekenen'

Ik hoop dat mensen op 25 mei zullen onthouden, wie hen hielp in nood, wie hen onvoorwaardelijk steunde in moeilijke tijden.

Ik hoop en wens iedereen (en vooral de zwakste, gekwetste, uitgebuite en misbruikte medemensen) toe dat er een sociale ommekeer mag komen, dat 25 mei 2014  in plaats van een zwarte zondag, de geschiedenis mag ingaan als een rode zondag. Het begin van een sociale, warm menselijke lente waar iedereen echt gelijk mag zijn. Als het van velen die ik ken, afhangt, zou dit misschien toch kunnen gebeuren of 25 mei zou tenminste een aanzet kunnen geven tot een toekomst die niet gebaseerd is op uitbuiting en op het uitspelen van mensen tegen elkaar, maar een toekomst die sociaal is.

Ik hoop dat mensen op 25 mei zullen onthouden wie hen hielp in nood, wie hen onvoorwaardelijk steunde in moeilijke tijden. Ik hoop dat ze mogen beseffen dat ze nu voor jullie, de nog vele noodlijdende mensen en vooral voor hun eigen menswaardige toekomst iets terug kunnen doen. Ikzelf  zal jullie dienstbaarheid die jullie siert zeker niet vergeten.

Op mij mag je rekenen. Ik heb altijd enorme bewondering gehad voor jullie blijvende, onvermoeibare, voortdurende inzet en voor het feit dat jullie je niet lieten ontmoedigen als de uitslag tegenviel. Zelf had ik het daar altijd moeilijk mee. Ik geef toe dat ikzelf er door ontmoedigd was, maar...

Voorgevoel

Nu heb ik echt wel het voorgevoel dat er toch meer (en ik hoop véél meer) in zit, dat er iets veranderd is op de manier waarop meer mensen naar jullie kijken.

Nu heb ik echt wel het voorgevoel dat er toch meer (en ik hoop véél meer) in zit, dat er iets veranderd is op de manier waarop meer mensen naar jullie kijken.

Hopelijk verwerven we nu een groter deel van het geheel, een percentage waar niemand nog naast kan kijken. Ik ben niet de verstandigste en zeker geen toekomstvoorspeller, maar toch heeft mijn voorgevoel (in goede en slechte zin) mij in het verleden zelden bedrogen. Ik hoop dan ook dat dit nu ook niet het geval zal zijn.

Nog veel sterkte en steun in de spannende laatste dagen en mijn diepste respect voor wat jullie voor de maatschappij en de medemens doen.
 
Hopend op een prachtige uitslag voor ieder van jullie en nogmaals bedankt.,

Rob De Wilde