Mathilde El Bakri, centraal. (Foto Solidair, Vinciane Convens)

Mathilde El Bakri, Brussels Parlement: “Ik word dagelijks geconfronteerd met ongelijkheid”

auteur: 

Webteam PVDA

Mathilde El Bakri (28) is verantwoordelijke bij de groepspraktijk De Sleutel van Geneeskunde voor het Volk in Schaarbeek.

Oorspronkelijk engageerde Mathilde El Bakri zich voor de Palestijnse zaak, maar later breidde zij haar inzet uit naar alle onrechtvaardigheden in de wereld en trad toe tot de PVDA. Zij houdt van fietsen en joggen.

In het Brussels Parlement wil zij de eisen van de sociale bewegingen vertolken, in het bijzonder de eis voor de bouw van 50.000 sociale woningen in de hoofdstad ligt haar nauw aan het hart. “Zo’n 40.000 Brusselse gezinnen staan momenteel op een wachtlijst voor een sociale woning. Sinds 1989 zijn er jaarlijks gemiddeld maar 49 sociale woningen bij gekomen…”

Verder wil zij strijden tegen de groeiende ongelijkheid in België en in Brussel. “De verdeling van de rijkdom gebeurt in het voordeel van een minderheid van de bevolking en gaat ten koste van de werkende mensen. Ik word dagelijks geconfronteerd met ongelijkheid. Het is de realiteit van veel patiënten van Geneeskunde voor het Volk, moeilijk werk vinden, lange wachtlijsten, discriminatie, te weinig scholen...” De doorbraak van de PVDA, vindt zij dan ook een bemoedigend signaal.

Met Mathilde El Bakri krijgen de talloze Brusselaars die ijveren voor een socialere stad, een megafoon in het parlement.

Bekijk hier Mathilde tijdens een actie voor betere huisvesting in Brussel.