Molenbeeks PVDA-lijsttrekker Dirk De Block

“Moureaux wilde in Molenbeek nooit onderhandelen met PVDA, maar wilde verantwoordelijkheid voor alliantie PS-MR bij PVDA leggen”

PVDA-lijsttrekker Dirk De Block reageert op de aankondiging dat PS en MR in Molenbeek samen een meerderheid gaan vormen: “De alliantie PS-MR stond in de sterren geschreven. Er komt zelfs geen olijfboomcoalitie, die nochtans mathematisch mogelijk was. In tegenstelling tot wat Catherine Moureaux doet uitschijnen wilde ze nooit onderhandelen met de PVDA. Ze wilde enkel de verantwoordelijkheid voor haar samenwerking met de MR bij de PVDA leggen.”

Voor Dirk De Block is het duidelijk: het was allemaal doorgestoken kaart. “Kijk maar hoe snel de PS visuals klaar had tegen ons (een halfuur na het einde van de onderhandelingen in Molenbeek en Charleroi had de PS al een socialemediacampagne tegen de PVDA klaar). Kijk maar hoe snel de PS rond was met de MR (een halve dag, inclusief verdeling van de postjes). Drie dagen lang mocht Catherine Moureaux op alle tv- en radiozenders de PVDA zwartmaken, maar op een halve dag had ze een akkoord met haar beste vijand: uittredend burgemeester Françoise Schepmans van de MR.”

Tien dagen lang praatte de PVDA met de PS en legde de PVDA voorstellen op tafel rond huisvesting, onderwijs, gezondheid … Al die tijd ketste de PS de concrete voorstellen van de PVDA steeds af met “ja, maar nee, het is niet mogelijk”. De PVDA wilde een sociaal en ecologisch beleid dat breekt met het verleden. Nu is het duidelijk dat de PS dat niet wou.

We weten nu waar dat spelletje toe diende: ervoor zorgen dat de mensen slikken dat er opnieuw een PS-MR-coalitie komt in Molenbeek. De Brusselse gemeente is trouwens geen alleenstaand geval. Het past helemaal in de strategie van de PS. In Verviers, in de provincie Luik, in Binche … – om maar die te noemen – had de PS de keuze uit andere coalitiepartners, maar koos ze voor een alliantie met de MR.

“De PVDA zal blijven groeien om zaken in beweging te brengen en de PS-MR-meerderheid het vuur aan de schenen te leggen”, besluit Dirk De Block.

Persdienst PVDA