Foto Solidair, han Soete

Peter Mertens over zaak-El Bakraoui: “Stop operatie doofpot. Tijd voor de feiten”

“De regering en de ministers moeten zich nú verantwoorden in de Kamer”, reageert PVDA-voorzitter Peter Mertens. “Als de feiten kloppen, dan kan deze regering niet anders dan haar conclusies trekken.”

PVDA-voorzitter Peter Mertens reageert op de laatste ontwikkelingen in de zaak-El Bakraoui: “Het is ongelofelijk dat er op zo’n cruciaal moment – nu het hele land nog in rouw is – in de regering spelletjes worden gespeeld over wie wel of niet zijn ontslag aanbood.”

“Er zijn duidelijk zware fouten gebeurd”, stelt Mertens vast. “Het lijkt er steeds meer op dat deze aanslagen voorkomen hadden kunnen worden.”

De PVDA-voorzitter vraagt dan ook dat operatie doofpot gestopt wordt. “Het is tijd voor de feiten. De regering en de ministers moeten zich nú in de kamer verantwoorden over wat er met de duidelijke waarschuwingen die men ontving over Ibrahim El Bakroui gebeurde.”

“Als de feiten kloppen dan kan deze regering (de betrokken ministers dus) niet anders dan haar conclusies trekken”, besluit de PVDA-voorzitter.