Foto Solidair

Peter Mertens (PVDA) “Diep geschokt door laffe aanval tegen Raoul Hedebouw”

Vanmorgen werd Raoul Hedebouw, vlak voor zijn 1 meitoespraak, in Luik aangevallen door een man gewapend met een keukenmes. De man viel Hedebouw langs achteren aan en plantte het mes in de dij van de PVDA-woordvoerder. Gelukkig werd Raoul Hedebouw slechts lichtgewond, maar “hij heeft geluk gehad”, volgens het medisch personeel van het Luikse ziekenhuis waar hij naartoe werd gebracht.

De aanvaller kon overmeesterd worden en werd gearresteerd door de politie. Raoul Hedebouw diende al klacht in bij de politie van Luik. De motieven van de dader zijn nog onbekend in deze fase van het onderzoek.

“Wij zijn diep geschokt door deze laffe aanval”, verklaarde PVDA-voorzitter Peter Mertens, die uit binnen- en buitenland al honderden steunbetuigingen ontving voor Raoul Hedebouw. “Veel moed, Raoul. We denken aan jou, hier in Antwerpen en in het hele land. We geven niet op”, liet de voorzitter van de linkse partij nog weten.

Raoul Hedebouw herstelt momenteel van de aanval, maar hij blijft strijdvaardig. Hij wist vanmorgen na de aanval trouwens toch nog zijn toespraak af te werken. “Er is meer nodig om ons het zwijgen op te leggen”, waren zijn eerste woorden.

Raoul Hedebouw dankt iedereen voor de vele steunbetuigingen die hij al heeft ontvangen.

Persdienst PVDA

Commentaar toevoegen

Reacties

Klote........... Raul vind ff geen woorden. Versterkt enkel het gevoel van de juisthied van onze strijd. Vlug herstel. Zo ouderwets, oubollg bijna, maar zo gemeend en op zijn plaats voor jou, Hoogachtend, Eddy
Keep going strong! Raoul and Compagnie!!
Goed herstel Raoul. Fijn dat ge niettegenstaande de verwondingen blijf verder doen.
Hey Raoul, Ik bewonder je moedige reactie na die laffe aanval op jouw persoon. Het politieke klimaat wordt de laatste tijd steeds ruwer. We mogen ons niet laten afschrikken, maar moeten daarnaast toch voorzichtig zijn en met alles rekening houden. We willen echt niet dat jou iets overkomt hé !! Vele groeten en vlug herstel. Swa Engelen. PVDA raadslid Hoboken
Mijnheer Hedebouw ik wens u een spoedig herstel toe en vooral geef de moed niet op want u bent heel goed bezig. Maar toch eventjes nadenken want misschien was uw belager wel iemand die het niet meer zag zitten en de pedalen is kwijtgeraakt. Overleven in deze moderne jungle is geen pretje. Misschien heeft die man wel al zijn hoop gericht op de PVDA/PTB maar was het voor hem te laat. Oordeel toch niet te vlug over deze daad die niet goed te keuren is maar die misschien een verklarende achtergrond heeft. De PVDA/PTB is de enige partij die in staat moet zijn om dergelijke voorvallen toch min of meer te begrijpen denk ik toch. Gelukkig bent u er nog, maar kijk in het vervolg toch maar goed uit dat het zich niet meer kan voordoen.
Sterkte Raoul. Keep up the good work.
Vlaame zoon in Wallonie ... doe zo verder ... maar wees zeer voorzichtig !!
Wij wensen Raoul veel sterkte, denken veel aan hem, wat een laffe daad,
Hopelijk bent U snel hersteld en goed dat U de strijd nooit opgeeft. Deze laffe daad geeft de machteloosheid weer om de strijd via debat en overtuigingskracht aan te gaan. Het socialisme gaat overwinnen want de tijd komt dat de mensen het niet langer pikken. Blijf het momentum vasthouden. Veel succes voor onze linkse broeders in België. (namens een SP lid in Nederland.)
Spoedig herstel gewenst Raoul, en laat je niet intimideren door geweld.
Ik wens Raoul veel sterkte toe, en ook liefde en zorg door wie hem omringt.
Hou je haaks Raoul.
Sterkte Raoul!
Allerbeste Raoul, pas op! Wees zeker dat die zogenaamde omzeggens onschuldige messteek niet iets bevat dat u op termijn fataal wordt. De deugnieten kunnen a. gebruik maken van een persoon die labiel is, en hem manipuleren zodat hij u steekt, en b. op dat mes kan zonder enig probleem een product gesmeerd worden dat u gek maakt, niet subiet, maar op termijn! Wees ABSOLUUT ZEKER dat dat mes onderzocht wordt, en dat uw bloed en de wonde 100 % op gifstoffen, de allermodernste, wordt onderzocht. Ga desnoods bij de russen of den chinezen om expertise. Raoul, gij zijt in de Belgische politiek een zeer groot gevaar voor de rechterzijde, en het zou me helemaal niet verwonderen dat ze u uit de weg willen ruimen. Genegen, André.
WE STEUNEN RAOUL HEDEBOUW !
Ik was er van verschoten als ik het hoorde en vond het erg dat ze nu al mensen aanvallen die op komen voor de mensen die strijden voor hun welzijn en een betere toekomst , zien ze niet in dat ze hier verkeert handelen. Ik wens Raoul alle ziens veel beterschap en een vlug herstel. Wiske
Kameraad Raoul,zeer veel sterkte toegewenst aan uzelf én uw familie! Bij deze wens ik u een spoedig herstel toe!
Komkom, niet dat ik dergelijke zaken goedkeur maar onze Raoul zal er niet aan doodgaan. Hij geeft trouwens weer al goed van jetje.
bij deze mijn steunbetuiging aan Mijnheer Hedebouw. Ik zou zeggen : let op Raoul waar je staat : kijk goed voor en achter U......wanneer U geen bodygards hebt.....want gekken lopen er meer rond dan we denken ......