Gaby Colebunders, ex-werknemer bij Ford Genk, en Frédéric Gillot, ex-werknemer bij ArcelorMittal Luik en Waals volksvertegenwoordiger van de PVDA stuurden een protestmail naar Kris Peeters, minister van werk in de regering Michel – De Wever. Sluit je aan bij hun actie! (Foto Solidair, Antonio Gomez Garcia)

Protestactie tegen afbraak brugpensioen

auteur: 

Webteam PVDA

Wat betekent het brugpensioen nog als men actief moet blijven tot 65 jaar? De regering tekende het doodsvonnis van het brugpensioen. Ze wijzigde bovendien de regels met terugwerkende kracht. Stuur nu een protestmail naar de regering!

De regering besliste om het brugpensioen (stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag) fundamenteel te wijzigen. Bruggepensioneerden moeten nu tot 65 jaar actief blijven op de arbeidsmarkt. Ze mogen maximum 4 weken per jaar in het buitenland verblijven en geen nevenactiviteiten meer uitoefenen. Wanneer ze deze voorschriften niet naleven, verliezen ze hun brugpensioenuitkering én de maandelijkse vergoeding van hun ex-werkgever. Ook mensen die al met brugpensioen zijn worden getroffen. Reacties van verbijstering, angst en woede vulden onze mailbox.

“Had ik dat geweten, dan was ik nooit met brugpensioen gegaan”, schrijft Walter, die 40 jaar gewerkt heeft en vrijwillig zijn plaats heeft afgestaan aan een jongere kracht. Walter moet nu op zoek gaan naar een nieuwe baan, voor een fractie van zijn vroegere loon.

“Opnieuw belogen en bedrogen”, melden Eddy, André, Patrick en Danny, ex-werknemers bij Ford Genk. Allemaal 38 tot 40 jaar gewerkt. Zij lieten een deel van hun ontslagvergoeding liggen om te kunnen genieten van de rust. “Het sluiten van Ford was al moeilijk genoeg, nadat er werkzekerheid beloofd was tot 2020. Dit is opnieuw een slag in ons gezicht. Er was ons iets heel anders beloofd.”

“Ik bezwijk onder de werkaanbiedingen... in de uitzendsector”, zegt Ronny, die 42 jaar werkte als elektromecanicien. Hij krijgt nu nieuwe werkaanbiedingen binnen via de VDAB, maar als uitzendkracht met dag- of weekcontracten. Weigeren betekent zijn brugpensioenuitkering én de maandelijkse vergoeding van zijn ex-werkgever verliezen.

Gaby Colebunders, ex-werknemer bij Ford Genk, Frédéric Gillot, ex-werknemer bij ArcelorMittal Luik en Waals volksvertegenwoordiger van de PVDA en Kim De Witte, pensioenspecialist van de PVDA, stuurden een protestmail naar Kris Peeters, minister van werk in de regering Michel – De Wever. Sluit je aan bij hun actie en stuur ook jouw bezwaren op.

Commentaar toevoegen

Reacties

Swt/brugpensioen zonder actief of passief beschikbaar te zijn! We vechten tot we dit bekomen hebben...
Haal het geld waar het echt zit en laat bruggepensioneerden met rust!
Geachte heer Peeters Ik vind het verbijsterend dat u, als vooraanstaand lid van "het sociaal gezicht" van de Belgische regering, uw agressieve houding tegenover werkzoekenden handhaaft. Het is niet nodig dat mensen afhankelijk blijven van een job, ook niet als ze kampen met Europese schulden. Wat heeft u gedaan om het basisinkomen in te voeren? Onlangs drukte de Europese Centrale bank 1500 miljard euro bij. Men is van plan om dit geld in een systeem te pompen dat onvoldoende werkt en de kloof tussen arm en rijk niet kan dichten. Met dit bedrag had met half Europa een basisinkomen kunnen geven. Met vriendelijke groeten
Geachte Ben bij sluiting van Opel Antwerpen op brugpensioen gegaan in 2010 De voorwaarde was in 2010 , 58 jaar zijn of 38 jaar loopbaan kon dan een vrijstelling krijgen Ik ben op mijn 14de beginnen werken dan had ik in 2010 dus 38 jaar loopbaan heb op dat moment gekozen voor brugpensioen Wij hadden toch in 2010 een contract getekend bij Opel ( Kunnen ze zomaar contractbreuk doen ? ) Wij kunnen toch moeilijk in de toekomst kijken want dan had daar niet voor gekozen om met brugpensioen te gaan Wat gebeurd er nu met mij ??
Wij moesten vroeger tot 65 jaar werken. Wie vroeger wou opstappen zoals ik (62 jaar)) liet gewoon 3/45ste vallen en alles was in orde. Waarom al die heisa? Was destijds brugpensioen niet ingesteld voor mensen bij bedrijven in moeilijkheden? Wie heeft het allemaal zo ingewikkeld gemaakt?
renato. 42 jaar werkte nu met Maxi-vrijstelling. uitgeput en opgewerkt zijn.Wie op zijn 14de gaat werken is. Jongeren aan het werk, ouderen op rust Wie het vroegst aan de slag gaat, wordt de dupe.
Ben het helemaal eens met Gaby Colebunders !
Momenteel zijn er officieel een goede 650.000 werklozen in België, officieel welteverstaan. Tellen we daar bruggepensioneerden, mensen met een leefloon, of anderen die niet in de officiële cijfers zijn opgenomen, of buiten de boot zijn gevallen bij, dan komen we gemakkelijk aan meer dan 1.000.000 werklozen. Officieel zijn er in België continu ongeveer een kleine 40.000 openstaande betrekkingen voorhanden, en verdwijnen er evenveel tot nog meer jobs. Nu vraag ik mij af wat de regeringen De Wever i, en I bis, met die 960.000 resterende werklozen, waaronder een heel groot deel jongeren die snakken naar werk, gaat doen. Bejaarden aan het werk houden, langdurig zieken en invaliden aan het werk zetten, of mensen verplichten tot hun vijfenzestigste beschikbaar te zijn voor de arbeidsmarkt, zal de zaak alvast niet voorruit helpen.
zorg er eerst eens voor dat die jonge stempelaars aan werk geraken en laat de mensen die vijfendertig à veertig jaar gewerkt hebben met rust!!!!!!!!!!!!!!
Ben 58 jaar en ben op mijn 16de gaan werken 42 jaren gewerkt en al die jaren correct mijn bijdrage aan de staat geleverd zonder een dag op de dop geweest te zijn.
Geachte heer Peeters. Moedeloos wordt men ervan ,onze politieke leiders die ervoor moeten zorgen dat hun landgenoten het toch leefbaar kunnen houden doen nu altijd het tegenovergestelde. Regeringen in Europa houden zich bezig met een besparingspolitiek die nefast is voor de bevolkingen. De meesten van mijn generatie begonnen aan 14 jaar mijnheer Peeters ,ik ben van 1955 en ben nu al een paar jaar thuis in ziekenkas.Ik kost de maatschappij waar ik het sociaal stelsel heb betalen 74 euro per dag.ongetwijfeld weet u wat een gedetineerde kost in Belgie nog niet te spreken van nederland.Werken tot aan 65 jaar U heeft ongetwijfeld nog nooit op een 40 uur werkvloer gestaan in de scheepsbouw of constructie.Het ergerd me enorm dat jullie maatpakken regeltjes en veranderingen doorvoeren met geen jota benul te hebben waar u over beslist.Een zorgeloos leven ,koffie ,croisants op de werkvloer een lekker middagmaal ,een warm of airgeconditioneerde omgeving staan niet in ons werkboekje. Ik persoonlijk zou me gegeneerd voel een arbeider nog toe te spreken wetende wat die persoon moet presteren en hen op tijd en stond een loer te draaien.Het merendeel van mijn collega's zijn al overleden,we zijn nog met vier van de 36 .Wat zitten jullie vergeef mijn uitdrukking te lullen over langer werken en de pensioenen betaalbaar houden.Ik haal de 65 jaar niet met mijn gezondheid.Waar wringt het schoentje dan ,de niet werkers en administratief met exuberante pensioenen?De hoogste belasting druk en de laagste pensioenen is dit echt iets om trots op te zijn.Ik kan hier blijven doorgaan.Mijn vriendenkring en kennissen praten er regelmatig over en komen elke keer tot de conclusie dat jullie politiekers in een andere leefwereld wonen en ons als plebs net zoals in het oude rome enkel nodig hebben om te gedijen op de armoe van het onderste laag van de bevolking. Ik wens u en het Europees gedachtengoed veel geluk echter vergeet de geschiedenis niet wie zaait zal oogsten.Echter zullen het geen patatten zijn hoogstens een paar peren.met achtingsvolle groeten.
Afblijven van het brugpensioen, niet iedereen heeft de conditie om tot 67 jaar te werken .
ben van 14 jaar werken gegaan heb tot nu 42jaar gewerkt als ik moet ter beschikking blijven tot 65 heb ik 51 jaar afgedragen (sociale lasten). zet de jongeren aan het werk en laat mensen die er al zo een loopbaan hebben opzitten met rust.
laat bruggepensioneerden met rust en haal het geld waar het zit.
De RVA weigert me toelating om een vrijwilligerswerk te doen ( ik doe al 16u ander vrijwilligerswerk bij een armoede organisatie) met als boodschap dat ik ter beschikking moet blijven voor de arbeidsmarkt. Mijn maatschappelijk engagement wordt blijkbaar niet gewaardeerd. Na 36 jaar als verpleegkundige te hebben gewerkt ben ik nu op welverdiende rust. Ik wil nog vele jaren gezond leven en me inzetten voor een betere maatschappij op vrijwillige basis.
Het is heel simpel, je werkt gewoon 45 jaar. Ben je op je 14de beginnen werken dan ben je er ook vroeger vanaf, heb je gestudeerd dan zal je wat ouder zijn als je met pensioen gaat. Ik ben 58 en moet nog werken tot mijn 67 om 45 jaar dienst te hebben en ik vind dat normaal. Doordat mensen profiteren van het systeem, gaat het kapot!
Onze huidige regering heeft het brugpensioen of SWT afgeschaft, maar dan wel op een door hen uitgekiemde ACHTERBAKSE manier, zodat het maar langzaam bij de bevolking doordringt. Niemand gaat op oudere leeftijd zijn job nog opgeven om daarna verplicht elders aan de slag te gaan en dat tot 65 jaar! Deze regering wist verdomd goed hoe ze deze kwestie moest aanpakken. Zij spreken niet van afschaffing van SWT wetende dat ze dan een groot deel van de bevolking in het harnas jagen. Ik hoop de deze regering zo snel mogelijk valt en ik ben er zeker van dat de kiezer grondig van mening is veranderd om een nieuwe regering te vormen. Deze nieuwe regering kan dan op zijn beurt de wetswijzigingen van de vorige teniet doen. Iedereen gelijk voor de wet!
echt schandalig
ik werkte tot mijn 58.5 bij bekaert. Sinds augustus ben ik op brugpensioen. Aan mijn 56 kon ik al weg, maar ik wilde niet. Ze hebben dan iemand naast mij gezet,en wij moesten om de week stempelen! Na 2 jaar heb ik dan maar toegegeven. En nu??? moet ik mij inschrijven, wordt ik opgeroepen?
Het is eenvoudig, je werkt bvb. 40 jaar, voldoende om een eerlijke pensioenbasis opgebouwd te hebben. Dus als ik eenvoudig reken, ik ben met 19 jaar beginnen te werken + 40 jaar = 59 jaar. Indien door omstandigheden ( niet betaalbaar enz... ) er nog een 2-tal jaren aan worden toegevoegd, zou dit 61 jaar betekenen, hetgeen ik overkomelijk vind. De situatie is op dit moment zodanig dat de jeugd gemiddeld leert tot hun 22 a 23 jaar, dus + 42 jaar = 65 jaar met pensioen. Lijkt me redelijk. Wel staat er tegenover dat ambtenaren, militairen, politiemensen enz...eveneens een redelijke tijd langer werken bvb. 60 jaar voor militairen i.p.v. in veel gevallen 52 jaar.
Dat men eerst eens werk maakt om jongeren aan een baan te helpen zal veel beter zijn dan mensen die op brugpensioen zijn te terroriseren. Deze bende in Brussel is voor niets beschaamd .
ik word dit jaar 57 en ben nu aan m'n 43ste jaar arbeid bezig en moet blijven werken tot mijn 60 om op pensioen te kunnen gaan , uitgerekend is dat 46 jaar werken , dat sommigen op hun 55 jaar met brugpensioen kunnen of moeten gaan . mijn mening is iedereen gelijk voor de wet en iedereen 45 jaar loopbaan dan op pensioen , en geen leeftijd op kleven , en zorg dat de jongeren aan het werk geraken en niet de ouderen langer laten werken , of heb je liever dat wij dood vallen op het werk , kan je het pensioen gebruiken om je eigen mee te verrijken .
Waarom de mensen zelf niet laten kiezen wat ze willen? ZIj zelf weten best wat ze nog kunnen of niet. Ik ben onverwachts werkloos geworden en op mijn leeftijd vind je moeilijk werk. Ik wil nog werken want ik kan het nog maar ze willen me geen geven.En vervroegd op pensioen gaan zit er ook niet in. Ook daalt de werkloosheidpree maar door.Straks moeten rondkomen van 1 loontje? Hoe moet dat in deze tijd? Heb al veel miserie gehad in m'n leven, beetje veel pech gehad, maar met deze regering ziet er naar uit dat dat zo zal blijven. Hopelijk moet ik onder een brug leven tegen dat ik effectief op pensioen kan.Waarom moet de gewone mens voor alles opdraaien? Zodat dat klein percentage stinkend rijken nergens last van hebben? Waarom zoveel regeringen in 1 klein landje? Of willen ze niet in hun eigen zakken zitten?Waar is de solidariteit onder de mensen gebleven? Waarom bruggepensioneerden terug beschikbaar maken voor de arbeidsmarkt? Anderen genoeg die werk zoeken en meestal is er wel een reden waarom ze vroeger stopten he.Sommige beroepen zijn zelfs niet meer leefbaar aan 50jaar! Waarom?Waarom?Waarom?
Ik heb 41 j dienst gehad bij NV waterwegen en zeekanaal, vroeger Ministerie en daarna Vlaamse gemeenschap., om over te gaan naar een NV. Tot op heden nog geen reactie gehad , ben sinds 1 juli 14 op rust gegaan , 1, om jongeren te beschikken voor werk, 2, omdat de mentaliteit sinds de NV erbarmelijk geworden was, en omdat de nieuwe generatie ing en Ir een complete verkeerde kijk hebben op omgaan met mensen , dienstregelingen, werkwijze, menselijkheid, socialiteit om een paar op te noemen. Compleet naar geschiedenis verdoemd bij deze mensen ( gasten ) . Ik zelf heb 30 j leiding gegeven aan tientallen mensen met op de achtergrond , de sociale inbreng, menselijkheid, respect en wederzijds verkeer in communicatie. Met als gevolg , zij deden alles voor mij zonder een moeten , nog verbale inbreng. Nu werkt iedereen tegen de zin, ongemotiveerd , en knop op nul,,,, is dat een juiste manier ??? denk het niet. Ondanks ik nog geen hinder heb gevonden omdat ik op rust ben gegaan op 60 j sta ik ter beschikking om het menselijke, het eerlijke, het respect en het sociale te beschermen of te verdedigen. Met vriendelijke groeten Rudy
Er is maar één woord voor: "LAF en DICTATORIAAL". Lees toevallig vorige week een overzicht van het aantal werklozen met het aantal jaren dat zij al genieten van stempelgeld. Daar waren kampioenen bij die al meer dan 40 jaar stempelen en dan ben jij nu toevallig iemand die al meer dan 40 jaar actief is geweest en nu juist op SWT gaat en zich inschrijft en die dan verneemt dat hij nu MOET actief gaan werk zoeken. De omgekeerde wereld. Hoop dat deze maatregel zo snel mogelijk op een MENSELJKE manier wordt geregeld. Bedankt voor jullie steun.
Bijna op SWT maar misschien dan toch maar blijven werken bij dezelfde werkgever?
belachelijk!!!! (meer hoeft hier niet over gezegd worden!!!!!!!!) mensen die 40 jaar gewerkt hebben en alle lasten betaald hebben , hebben toch wel recht op een brugpensioen zeker, hoeveel hebben die betaald aan de" regering" om dit te bekomen!! grts hedwig
Mijn vader met z'n kapotgewerkte rug en pijnlijke knieën verdient zijn brugpensioen na 42 jaar werken, en na z'n hartinfarct. Welgeteld 2 dagen heeft hij van de rust kunnen genieten, of hij kreeg te horen dat hij toch nog enkele jaren mag werken... Onrechtvaardigheid troef. Een messteek in de rug.
Ook al ben ik dan nog geen bruggepensioneerde, toch vind ik dat diegenen die dit wel zijn groot gelijk hebben om tegen de regeringsmaatregelen van Kris Peeters in de regering Michel te zijn. Ik ben op het ogenblik 59 jaar en ook ik moet nog steeds solliciteren terwijl dit totaal niets uithaalt!! Ben nu al meer dan een jaar werkzoekende en krijg niet eens de kans om op gesprek te komen. Als ik vraag waarom ik niet in aanmerking kom krijg ik steeds hetzelfde antwoord: "Hoelang denk je dat je die functie nog kan vol houden?" Als ik antwoord met nog minstens 5 of 6 jaar lachen ze me gewoon uit. En dat terwijl men mijn ouderdom niet kan aflezen aan mijn uiterlijk. Zet dan in de plaats hiervan in godsnaam de jongeren aan het werk als de ouderen dan toch de kans niet krijgen maar dat gebeurd hier ook niet. Er worden maar vacatures geplaatst via de VDAB, de kranten en noem maar op maar wanneer iemand direct solliciteert krijg je al onmiddellijk te horen dat de job al volzet is??? Oh ja? En als we dit niet geloven maken ze ons een ander fabeltje wijs! Ik ben het meer dan zat om op deze manier belachelijk gemaakt te worden!
beste , ik vind het schandalig dat men op hun verbintenis terugkomt zonder de vakbonden te raadplegen; of hebben de vakbonden al getekend misschien?
We blijven tegen dit alles strijdvaardig ,ben samen met oud collegas hier actief mee bezig ,en zal er alles aan doen om hier schot in deze zaak te krijgen. Groeten Ronny Van der Kelen.
Massaal protest vanuit alle lagen van de bevolking is het enige wat zal helpen. Laten we ze het vuur aan de schenen leggen!
Schandalig die pestmaatregelen tegen bruggepensioneerden die na een loopbaan van 40 jaar en meer terug de arbeidsmarkt worden ingejaagd. Waarom tolereren we een bende die de armen besteelt om hun rijke vriendjes geschenkjes te kunnen geven???? is dit democratie??????
met onze afgesloten cao(2013-2014)kon ik op brugpensioen gaan in 2016 op voorwaarde dat ik de leeftijd van 56,5 jaar bereikt had voor einde 2015.nu,zoals het eruitziet zal ik nog 4 jaar langer kunnen werken (ondanks mijn 2 hartstilstanden en bijbehorende operaties).arbeider bij "arcelor-mittal"
Meneer Peeters, hebt u eigenlijk wel iets te zeggen in de regering of is het allemaal BDW die dicteert? de vroegere regeringen met daarin de CVP hebben in het verleden brugpensioen ingevoerd omdat er veel werklozen waren en met die maatregel ruimden oudere uitgebluste mensen de baan voor jonge mensen die dan een inkomen hebben en kunnen beginnen bouwen en uitgaven doen, welke ouderen niet meer gaan doen.. zo iets is logisch want op die manier zwengelt de economie weer aan. en bruggepensioneerden kunnen dan weer de horeca doen draaien, maar ja dan maar niet en het enige dat ik er van verwacht is nog meer werkloosheid en dus nog minder belastinginkomsten, een neerwaartse spiraal!
Zet a.u.b de jongeren eerst eens aan het werk en geef hen een toekomstperspectief !
10 jaar geleden moest ik nog 10 jaar werken. Nu zijn we daar beland en nu moet ik nog 11 jaar werken.
ik werk al 39 jaar en ben bijna 54 dus ik grijp naast stw. ik denke dat mensen die 40 of 42 jaar gewerkt hebben hun rust wel verdienen . en deze regering van contra werkmensen en pest beslissingen ,eens zelf moeten de spade en het heft te gebruiken . een gepensioneerde gaat niet met tegenzin naar zijn pensioen . laat jongeren werken zij zijn de toekomst .
Ik heb voor mijn terminale broer en Moeder gezorgd ! Ik weet waarover ik praat !
fuck them
Ik ben op mijn 18 jaar beginnen werken, na 32 jaar dienst bij Makro VERPLICHT OP SWT moeten gaan juli 2014, had ik geweten dat dit zo ging verlopen had ik geweigerd om te tekenen, dan hadden ze mij maar moeten ontslaan, dat is 32 maanden ontslagpremie dat ik laten liggen heb, als ik dan vraag aan de vakbond dat zij wisten dat dit zo ging verlopen , dat wij verplicht waren na een verkorte ontslagperiode van 6 maanden (dit in het outplacement door te brengen) ons nadien moesten inschrijven bij de VDAB als werkzoekende, dan krijg ik als antwoord dat ligt aan de huidige regering, ik vind dat totaal niet normaal , mijn job moeten afgeven dat ik niet gevraagd heb en dat ik nadien mij moet laten inschrijven als werkzoekende actief en passief, dat is 32 jaar dat ik weggegooid heb en kan van nul beginnen, schandalig vind ik dat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! als we dan toch op SWT moeten gaan dan moeten ze ons maar gerust laten ook, laat de jeugd gaan werken , ik ben gewoon pisnijdig , ik voel mij bedrogen !!!!
Vorig jaar plaats afgestaan voor jongere collega's met de belofte dat alles in orde was om rustig op pre-pensioen te kunnen gaan. Daar ik weekend en nachtwerk deed leek me dit een goede oplossing omdat het lichamelijk heel zwaar voor mij geworden was. Nu januari van het jaar nieuwe komt alles op de helling te staan en dreig ik weer een job te moeten aannemen die waarschijnlijk veel minder betaald zal zijn en die zeker geen rekening zal houden met mijn lichamelijke klachten.
Spijtig dat er zo weinig politieke moed is om voor een doordacht en rechtvaardig brugpensioen systeem te willen kiezen. Het kan anders en Kim De Witte van PVDA geeft het aan.
Waarom bruggepensioneerden pesten en lastig vallen daar moet men tegenin gaan. Zijn er geen jongeren genoeg die werkloos zijn. Laat hen actief achter werk zoeken. Geef deze jongeren de job ipv bruggepensioneerden. Deze mensen zijn meestal al kapot gewerkt en belanden alleen maar op de ziekenkas. Geef de jongeren de kans om te gaan werken ipv van de ouderen te pesten of op te jagen.
Bijna swt... leek om gezondheidsreden een zeer goeie zaak! Meneer Kris Peeters, het is voor jullie zo ongelooflijk normaal regeltjes op te stellen, en dan nog wel, de werknemers, die allen bijgedragen hebben, zich kapot gewerkt hebben.... terug op de arbeidsmarkt te gooien... Als jullie regeltjes opstellen vandaag, is dat dan voor jou normaal, dat diegene getroffen worden, die van jullie pestmaatregel geen flauw idee hadden!!! Ik denk, beste meneer Peeters,dat je te hoog in je glazen toren zit, geen voeling hebt met de echte werkvloer, Ik hoop dat je een lichtvonkje van begrip, kunt opvangen hoog in je glazen toren. Weet dat je nu misschien over de macht beschikt, om het mensen moeilijk te maken, maar ook voor jou meneer kris peeters, kan je hoge glazen toren instorten.... bij de volgende verkiezing... Hopelijk vroeger
Hier zijn geen woorden voor ! Ik ben op brugpensioen gegaan wegens chronische ziekte, ik had genoeg jaren en nachten gewerkt, en wilde ook de jongeren de kans geven om op het bedrijf te kunnen blijven werken. Zelf 35 jaar diest op hetzelfde bedrijf, nu moet ik horen dat ik terug op de arbeidsmarkt klaar moet staan en vanaf nul kan herbeginnen ! Deze regering gaat er totaal over !!
Ik krijg steeds méér de overtuiging dat, in België met twee maten en twee gewichten wordt gewogen. In het begin van het "overbruggingspensioen" kon het niet op, geven en strooien met geld, gouden handrukken enz...waren aan de orde. Nu dat het aan ons is, is langer werken, minder geld als je toch op brugpensioen gaat, aan de orde. Nu willen "ze" nog aan ons zuur verdiende groepspensioensparen knabbelen. Ik zelf, ben van mijn 17de aan de slag en ben 58 jaar (dus 41 jarige loopbaan), ik ben genoodzaakt om, de jongeren nog een viertal jaar naar de werkloosheid te sturen, (hoop ik, als het niet langer wordt!). Schande de vorige regeringen en aan deze van nu !
deze regering bijft weigeren om te kijken waar de echte gaten zitten en doen inderdaad al het mogelijke om de zwakkeren nog meer op te jagen en depressief te krijgen. op die manier kunnen ze dan nog maar eens zeggen wat voor werkschuw lui tuig werklozen, palliatieve zorgers en brugegepensioneerden wel niet zijn. Een woord en ondertekening van akkoord geldt hier niet meer maar oh wee mochten wij eens terug durven komen op een beslissing<.....
Ik steun deze protestactie
Ik ben zelf manipulatief in brugpensioen gesukkeld. Ik had de keuze: brugpensioen of ontslag. Later ben ik toch nog werk gaan zoeken, maar werkgevers geven er de voorkeur aan, jongere en goedkopere werkkrachten aan te nemen. Ervaring wordt niet op prijs gesteld. Ik had me er al bij neergelegd en probeer nu op een verstandige manier aan cultuur te doen, zodat mijn leven misschien ook voor anderen een klein beetje zin zou kunnen hebben. Niet, dus?

Pagina's