PVDA start petitie tegen Turteltaks

auteur: 

Webteam

De linkse oppositiepartij PVDA start een online petitiecampagne tegen de nieuwe stroomtaks van de Vlaamse regering. De Turteltaks van 100 euro per gezin is onrechtvaardig, vindt de partij.

"De Vlaamse regering haalt het geld bij de gezinnen, maar de grote subsidieslurpers blijven buiten schot", zegt PVDA-energiespecialist Tom De Meester, initiatiefnemer van de petitie. "Gezinnen, alleenstaanden en kleine bedrijven betalen 50 keer meer dan energieverslindende multinationals."

De Turteltaks is "een asociale vlaktaks op verwarming en verlichting", zegt De Meester. "Onze stroomfactuur wordt opnieuw 100 euro duurder om de woekerwinsten van grote zonnepanelenparken te betalen. Het is bovendien de zoveelste prijsverhoging op rij: ook de btw verhoogt naar 21%, de gratis stroom wordt afgeschaft... In totaal wordt onze energiefactuur 400 euro duurder."

"Elk gezin moet 100 euro betalen, of je nu veel of weinig elektriciteit verbruikt. Wie zuinig omgaat met energie wordt daar niet voor beloond", aldus de PVDA, die nog benadrukt dat er alternatieven zijn voor de Turteltaks. "Gebruik de nucleaire winsten van Electrabel om te investeren in groene stroom, en beperk de overdreven miljoenensubsidies voor grootschalige zonnepanelenparken."

Commentaar toevoegen

Reacties

De regering moet eens gaan beseffen dat ze het geld moeten halen waar het zit!
onrechtvaardig
Teveel is teveel, vooral wanneer grote bedrijven alweer buiten schot blijven en wij de kosten alleen moeten dragen!
ronduit asociaal
stop de waanzin
Deze regering heeft om de haverklap een taks of een wet om geld van de kleine man te krijgen van stroom tot water, van Wegentaks tot suikertaks, misschien kunnen we beter ons loon volledig aan de regering geven en in de Wetstraat van Brussel in de vuilnisbakken proberen eten te zoeken om te overleven. Haal het geld waar de GROTE BEDRIJFSWINSTEN zitten, zoals Katoen Natie, Inbev ed. en niet bij de kleine arme man.
We betalen al genoeg! Ga het geld maar halen bij diegenen die het hebben. We zijn het beu de melkkoe te zijn voor deze regering!
Men creëert weer nog maar eens meer armoede
Hebben uitsluitend elektriciteit, inclusief vloerverwarming! Dit betekend vanaf volgend jaar geen 100€ maar naargelang de winters streng zijn tussen 20 en 27 MWh , dwz ieder jaar tem 2020 extra € 770, Met een pensioen van € 1800/maand wordt dit onbetaalbaar. We zijn beiden 76+ Een jaarlijkse uitstap kunnen we beiden definitief vergeten.
Elke dag vinden de Vlaamse en federale regering wel iets nieuw om de ongelijkheid te vergroten. Het wordt een perverse slapstick...
Ja wij moeten niet opdraaien voor andermans zonnepanelen en die bedrijven die niets betalen, alleen maar incasseren.
met deze wil ik de petie tegen de turteltaks steunen,ik verwarm alles elektrisch koken ook en ben alleenstaande het schrikt mij wel af wat ons nu te wachten staat.
voor eigen gebruik met eigen spaarcentjes zonnepanelen gelegd krijg geen gsc-en. stroom verbruik per maand 2€ . factuur 82€ per maand .Waarom betaal ik mijn eigen panelen +die van een ander.Waarom betaal ik een prosumenten aanslag +een consumenten tarief.Waarom betaal ik op het prosumententarief 21% btw. Dus 2€ gebruiken =82€ betalen.Welk restaurant,hotel,winkel of KMO kan op deze wijze zijn diensten faktureren
wij zijn het beu gemolken te worden