Foto: Han Soete

PVDA steunt campagne ABVV voor minimumloon van 14 euro per uur

PVDA-voorzitter Peter Mertens was vanmorgen aanwezig op de Antwerpse Meir, waar het ABVV zijn campagne voor een minimumloon van 14 euro per uur of 2.300 euro bruto per maand lanceerde. De PVDA neemt die eis als een belangrijk punt op in haar verkiezingsprogramma. 

“Al te veel mensen moeten werken onder druk, voor een paar kruimels. Bijvoorbeeld bij bpost, daar verdienen ze minder dan 10 euro per uur, de poetsvrouwen en mannen, de kassier(ster)s van Lidl en zij die met dienstencheques werken en de vele mensen in de horeca ... Zij hebben recht op 14 euro per uur”, stelt Peter Mertens. 

De PVDA vraagt meer respect voor hun werk en voor de inspanningen van de werkende mensen in het algemeen. Vanwege de werkgevers en vanwege de regering. “Voor ons is het evident dat er dringend maatregelen moeten komen voor de koopkracht. Mensen hebben recht op een rechtvaardig loon voor hun werk. Zij zijn het tenslotte die de economie doen draaien. Zonder hen, geen welvaart”, verduidelijkt Peter Mertens.

De PVDA steunt alle initiatieven die de vakbonden, andere middenveldorganisaties en burgers de komende dagen, weken en maanden zullen opzetten om hun koopkracht te verbeteren. “Net zoals Bernie Sanders, de Amerikaanse senator die zijn volle steun gaf aan de acties voor een minimumloon van 15 dollar per uur in de VS, staan wij in het kamp van de mensen die vechten voor de 14 euro”, besluit Peter Mertens.

Commentaar toevoegen

Reacties

14 op zen minst!!
Meer loon voor de laagste inkomens word sowieso terug in de economie gepompt wat dan terug voor meer werk zorgt
Ik gun mijn werknemers 14 € per uur... maar dat zou in de huidige omstandigheden betekenen dat ze me met RSZ etc etc rond de 30€ per uur kosten. Moest ik mezelf ook 14€ per uur betalen voor de 70 urenweek die ik als kmo doe ... kan ik na een jaar mijn horecazaak wel sluiten. Let wel, ik steun PVDA volop hoor en ik begrijp de redenering, maar er spelen meer factoren dan het optrekken van het brutoloon alleen.
Weer zo'n nobel voorstel van de PVDA. De kleine zelfstandige kan zich dit, in tegenstelling tot de multinational, alleen niet permitteren. Met een minimumloon van 14 Euro gaan er heel wat kleine bedrijven op de fles. Maar wie maalt om zulke details?
inderdaad er zal altijd handenarbeid nodig zijn en die kunnen een regio, land Europa en de wereld draaiende houden, die zijn nodig