Foto: Han Soete

PVDA steunt campagne ABVV voor minimumloon van 14 euro per uur

PVDA-voorzitter Peter Mertens was vanmorgen aanwezig op de Antwerpse Meir, waar het ABVV zijn campagne voor een minimumloon van 14 euro per uur of 2.300 euro bruto per maand lanceerde. De PVDA neemt die eis als een belangrijk punt op in haar verkiezingsprogramma. 

“Al te veel mensen moeten werken onder druk, voor een paar kruimels. Bijvoorbeeld bij bpost, daar verdienen ze minder dan 10 euro per uur, de poetsvrouwen en mannen, de kassier(ster)s van Lidl en zij die met dienstencheques werken en de vele mensen in de horeca ... Zij hebben recht op 14 euro per uur”, stelt Peter Mertens. 

De PVDA vraagt meer respect voor hun werk en voor de inspanningen van de werkende mensen in het algemeen. Vanwege de werkgevers en vanwege de regering. “Voor ons is het evident dat er dringend maatregelen moeten komen voor de koopkracht. Mensen hebben recht op een rechtvaardig loon voor hun werk. Zij zijn het tenslotte die de economie doen draaien. Zonder hen, geen welvaart”, verduidelijkt Peter Mertens.

De PVDA steunt alle initiatieven die de vakbonden, andere middenveldorganisaties en burgers de komende dagen, weken en maanden zullen opzetten om hun koopkracht te verbeteren. “Net zoals Bernie Sanders, de Amerikaanse senator die zijn volle steun gaf aan de acties voor een minimumloon van 15 dollar per uur in de VS, staan wij in het kamp van de mensen die vechten voor de 14 euro”, besluit Peter Mertens.