Foto Solidair

PVDA verwelkomt Ilse, verpleegkundige, als 10.000ste lid

De PVDA zet Ilse uit Lier in de bloemetjes. Ilse, 31 jaar en verpleegkundige, is het tienduizendste lid van de PVDA, die niet alleen in de peilingen in de lift zit, maar vooral ook qua ledenaantal flink groeit.

Op elf jaar tijd groeide de partij van goed 2.000 leden naar 10.000 leden (zie grafiek). Alleen dit jaar al sloten meer dan duizend mensen zich aan bij authentiek links.

Ilse werkt als verpleegkundige in een Antwerps ziekenhuis. “Ik voel me eindelijk niet meer alleen met de waarden en normen die me zo belangrijk lijken”, vertelt ze. “Een paar jaar geleden had ik nog nooit van de PVDA gehoord. Politiek interesseerde me niet. Ik leefde wel al lang volgens mijn idealen: eerst de mensen, zorg voor anderen, zonder misbruik te maken van hoge winsten. Via Geneeskunde Voor Het Volk maakte ik kennis met de partij en kreeg ik ook meer oog voor de folders van de PVDA in de zorgsector, en bij mij thuis in Lier. Mijn interesse werd meer en meer gewekt en mijn sympathie groeide.”

“Bij de PVDA leerde ik mensen kennen die stuk voor stuk echt mens zijn, die m​enselijk handelen en oog hebben voor iedereen. Ook mensen uit andere culturen en mensen in armoede krijgen de kans en de aandacht waar ze recht op hebben. Op het solidariteitsfestival van de PVDA, ManiFiesta, werd dit alleen maar extra bevestigd. Er waren dit jaar 19.000 deelnemers. Ik voelde me eindelijk niet meer alleen met de waarden en normen die me zo belangrijk lijken. Het voelde voor mij als thuis komen, na een lange zoektocht”, zegt Ilse.

PVDA-voorzitter Peter Mertens: “Ilse is erbij gekomen omdat ze bij onze partij ‘echt menselijk handelen’ ervaart, omdat er bij ons ‘oog is voor iedereen’, zo zegt ze. Dat is een heel schoon compliment van een heel tof nieuw lid. Waarden als menselijkheid, solidariteit en rechtvaardigheid zitten in het DNA van onze partij. We zijn een grassrootspartij, en dat zullen we altijd blijven. Actief onder de radar, op het terrein, daar waar mensen wonen en werken, zijn onze leden het hart van onze partij. Zoals Ilse, in de zorgsector, waar mensen met mensen werken en dat goed willen doen. Een dikke bos bloemen dus voor Ilse, en eigenlijk ook voor het engagement van de tienduizend andere leden van onze partij.”

“Ik ben zeer content dat we een jonge actieve vrouw mogen begroeten als tienduizendste lid”, zegt Lydie Neufcourt, nationaal secretaris van de PVDA. “Ilse werkt in de zorgsector die erg onder druk staat door de besparingen en door acuut personeelstekort. De ‘witte woede’ steekt opnieuw de kop op en op 24 november is er een grote betoging van de zorgsector gepland, daar zal ook Ilse bij zijn, net zoals vele andere actieve leden van onze partij.”

Maak kennis met Ilse, en met de idealen die ze uitdraagt, in een kort videootje van nog geen anderhalve minuut.

Doe zoals Ilse: kom erbij!

Commentaar toevoegen