Foto Solidair, Benjamin Pestieau

Sociale dumping: hoe, wat, waar?

auteur: 

Webredactie

Steeds meer bedrijven voeren tijdelijke werknemers in. Dat gaat vaak via onderaannemers. De bedoeling? Belgische loon- en arbeidsvoorwaarden ontwijken. En ondermijnen.

Leven als beesten in de camion

Ze slapen in hun vrachtwagen, eten buiten in het vuil en werken voor 2,50 euro per uur. Oost-Europese chauffeurs worden schandelijk misbruikt. Tijd voor strikte controles op postbusbedrijven.

Lees verder

Dumping op Indiaas-Belgische wijze

Eurocommissaris Marianne Thyssen (CD&V) gaf ons land complimentjes voor de voorbeeldige manier waarop het strijdt tegen sociale fraude en sociale dumping. Terecht? Het verdrag dat ons land in 2006 met India afsloot is alvast niet zo voorbeeldig. 

Lees verder

Europese Commissie en loondumping, een liefdesverhaal?

Steeds meer bedrijven voeren tijdelijke werknemers in. Dat gaat vaak via onderaannemers. De bedoeling? Belgische loon- en arbeidsvoorwaarden ontwijken. En ondermijnen. Eurocommissaris Marianne Thyssen stelt een nieuwe richtlijn voor. Maar zal die sociale dumping echt aanpakken?

Lees verder

Commentaar toevoegen

Reacties

Sociale Dumping is een europees probleem mijn vraag is vindt de europese politiek het normaal Dat arbeiders in de bouw werken aan +-7euro/u 12u/d 6d/7d ?? en ook in de vleessector,transport,industrieel reiniging !! En waneer gaat dit stoppen ???
Ze zouden het zelf normaal vinden om de arbeiders gratis te laten werken moesten ze kunnen en durven. Het zal maar stoppen als de arbeiders het hun duidelijk maken.