Foto Belga

Solidariteit met Griekenland

De PVDA roept op om zondag om 12u aan de Beurs in Brussel mee te betogen tegen de chantage van de Europese Centrale Bank en de Europese Commissie, in solidariteit met het Griekse Volk. De betoging kader in een campagne voor solidariteit met het Griekse volk. De PVDA wil Griekenland steunen om het land alle kansen re geven om een sociaal alternatief voor de memoranda-politiek van de trojka in te voeren.

Al onze artikels over Griekenland vind je hier.

Facebook banners en visuals om te downloaden vind je hier.

Deze week vinden in Brussel immers belangrijke vergaderingen plaats, van zowel de Eurogroep als de Europese leiders. Onderwerp: Griekenland. Donderdag en vrijdag een Europese top, en maandag een nieuwe vergadering van de eurogroep. De druk wordt opgevoerd om het besparingsbeleid te redden. Bedoeling is de Griekse regering aan haar verkiezingsbeloftes te doen verzaken.

Zondag zullen er trouwens doorheen heel Europa mensen op straat komen om hun solidariteit met Griekenland te tonen.

Dat de Europese elite zo fel reageert, heeft alles te maken met het feit dat het schip van de bezuinigingen vandaag aan alle kanten water maakt. Ook de bevolkingen in Spanje, in Ierland, in Portugal, de drie landen die het zwaarst door de crisis getroffen zijn, zouden de traditionele politici wel eens de rug kunnen toekeren. Zondag zullen er trouwens doorheen heel Europa mensen op straat komen om hun solidariteit met Griekenland te tonen. De EU wil de golf van verzet tegen de besparingen in de kiem smoren, uit vrees dat die het hele Europese continent zou overspoelen. De krachtmeting is begonnen. Het Griekse volk verdient onze volle steun. Want wat vandaag in Athene gebeurt, belangt heel Europa aan.