Waarom professor Jan Blommaert op de PVDA+ gaat stemmen

auteur: 

Webteam PVDA

Professor Jan Blommaert is de lulkoek van de traditionele politici en media beu. Op zijn Facebook-pagina legt hij uit waarom.

“Ik stem in mei nogmaals op de PVDA+ en Peter Mertens. Het is de enige partij die haar programma baseert op een enorme rondvraag in alle lagen van de bevolking, en wiens maatschappelijk draagvlak dus niet beperkt is tot de directiekamers van UNIZO, VOKA, Mittal Steel, Dexia, Katoennatie of andere lobby’s.

Ik ben de lulkoek, de absurde logica en de leugens over de crisis beu. Ik ben het beu dat men mij poogt wijs te maken dat wij onze welvaart moeten opgeven om hem te behouden, onze koopkracht moeten verzwakken om ze te versterken, onze sociale zekerheid moeten afslanken om ze te verstevigen.

Ik ben het beu dat men mij wil doen geloven dat de stijging van de winsten voor aandeelhouders (beter bekend als ‘concurrentiekracht van ondernemingen’) ons allemaal wel ooit en ergens iets goeds zal opleveren, en dat wij in functie daarvan gewoon wat harder moeten werken voor minder loon en bereid moeten zijn alle economische risico's op onze eigen schouders te nemen, werkloosheid te aanvaarden, en in die werkloosheid mensonterende 'activeringspraktijken' moeten tolereren.

Ik ben het vooral beu dat men mij poogt aan te praten dat er geen alternatief bestaat. Er is WEL een alternatief

Ik ben het beu dat men mij ervan probeert te overtuigen dat ik blij zou moeten zijn omdat grote bedrijven zich in ons land vestigen en dat ze daar geen belastingen betalen. Of omdat miljardairs zich hier vestigen om dezelfde redenen. Of omdat ‘onze economie opveert’ omdat banken terug megawinsten maken, terwijl duizenden mensen werkloos worden. Of omdat het aantal miljonairs in ons land voor het zoveelste jaar op rij stevig is gestegen. Of omdat topmanagers absurde lonen uitbetaald krijgen – het zijn zo’n uitzonderlijk getalenteerde mensen, nietwaar. Ik ben het beu dat ik dat allemaal als goed nieuws moet ervaren.

Ik ben het vooral beu dat men mij poogt aan te praten dat er geen alternatief bestaat. Er is WEL een alternatief. Het ligt ver buiten de neoliberale absurditeiten die we dagelijks voorgeschoteld krijgen; het ligt aan de linkerzijde en het is een fundamenteel alternatief van rechtvaardigheid, totale democratie, menselijke waardigheid en vrijheid (ook als werknemer of werkloze), duurzaamheid en solidariteit.

Het valt op dat het onderzoek bij de bevolking dat de PVDA+ heeft uitgevoerd heel andere prioriteiten aangeeft dan degenen die politici en media ons dagelijks als ‘vanzelfsprekend’, en als ‘wat de Vlaming echt wil’ aandienen. Ik geloof die politici en media niet meer. Ze vertellen lulkoek, en - waar is hun draagvlak?

Omdat enkel de PVDA+ en Peter Mertens daarop een helder antwoord hebben stem ik in mei op hen. Het moge een les zijn voor de anderen. De waarheid heeft zijn rechten.”

De Facebook-pagina van Jan Blommaert

Commentaar toevoegen

Reacties

Hallo, Helemaal mee eens! Ik stem op PVDA omdat ik me erger aan onrechtvaardigheid,ik heb een hekel aan egoisten,hypocrieten,.demagogen,en het ergste aan opportunisten met een grote klep en weinig inhoud,zoals er vooral in vlaanderen enkele school voorbeelden rondlopen,wie gelooft die vent uit Oostende nog? Dus ik ga voor donkerrode Peter stemmen,lijkt me een toffe peer met inhoud!
Leg mij eens uit hoe je meer arbeiders aan het werk kan krijgen zonder dat massaal ondernemers naar buitenland verhuizen en daar werk scheppen. Leg mij eens uit hoe ondernemers aan winst kunnen komen om hun zaak uit te breiden. Leg mij eens uit hoe arbeiders hun bazen tevreden kunnen maken en toch zorgen dat zij in het land blijven. Leg dat eens uit