Actie tegen moslimknuppelspel van Filip Dewinter

auteur: 

Webteam PVDA

Woensdagavond 7 mei dienden een 15-tal PVDA-militanten van Mechelen een gezamenlijke klacht in tegen het lugubere videospel van Vlaams Belang-kopstuk Dewinter. In het spel is het de bedoeling om moslims neer te knuppelen en moskeeën te laten verdwijnen. Dewinter roept iedereen op om het spel te spelen en hij wenst dit ook in de realiteit te brengen.

“Onaanvaardbaar”, zegt Nadia Charradi (7de plaats PVDA+ Kamer, provincie Antwerpen). “Dit videospel zet aan tot haat en geweld ten opzichte van moslims en mensen van Marokkaanse origine.”

Ook Marc Vandepitte (3de plaats PVDA+, Vlaamse Parlement, provincie Antwerpen) benadrukte dat dit spelletje er ‘werkelijk over is’ en dat het zo snel mogelijk van het internet moet verdwijnen.

In de gezamenlijke klacht wordt gevraagd dat het gerecht stappen onderneemt tegen het Vlaams Belang en Filip Dewinter om de antiracisme-, antidiscriminatie- en xenofobiewetgeving toe te passen.

De lokale televisie was aanwezig en interviewde enkele aanwezigen.

 

Commentaar toevoegen

Reacties

Beste, over knuppels gesproken, ... Een twintigtal jaar geleden betoogde ik steeds mee tegen de betogingen in Leuven vanuit het NSV. Filip De Winter was er steeds aanwezig met een escorte begeleiders met baseballknuppels. Heel vreemd vond ik dat dat door de politiediensten van Leuven toegelaten werd, terwijl tegenbetogers het hard te verduren kregen. Nu verder over knuppels gesproken, ... ik kwam met een spandoek op waarop er stond: blow Bart weg, legalisatie van alle drugs. Een zeer aangename betoging, werd door verschillende media geïnterviewd en mensen waren meestal akkoord met mijn stelling na verwijzing van het beleid in Portugal. Plots werd ik lastiggevallen door Nederlanders, die me oneerbiedig toespraken, terwijl hun open zo open stonden dat ik alleen kan vermoeden dat ze zwaar onder een amfetamine soort zaten. Ze droegen kledij met keltisch-achtige symbolen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat zij mede als extreem rechtse elementen de rellen inzetten, die de prachtige betoging zo een slecht imago gaf. Doch denk ik dat die piste nooit terdege onderzocht werd door de politiediensten, ... groeten, Dries Lybeer