RedFox

RedFox is de jongerenbeweging van de PVDA voor jongeren tussen 14 en 18 jaar, die de wereld willen begrijpen, andere jongeren willen ontmoeten, willen bijleren op een plezante manier, en zich willen engageren in projecten om de maatschappij gelijker, socialer en ecologischer te maken. Zoals de PVDA is RedFox een nationale en tweetalige jongerenbeweging.

Wie zijn de RedFox?

De RedFox zijn jong en, zoals de vossen, bij de pinken, sociaal, guitig en rebels. Ze leven in groepen en zorgen voor elkaar, maar hebben geen schrik om nieuwe horizonten te verkennen. De RedFox zijn ook rood, de kleur van al diegenen die de wereld willen veranderen voor een meer rechtvaardige en gelijke samenleving. Tenslotte zijn de RedFox naar het voorbeeld van de vos Robin Hoods van de 21ste eeuw: zij kiezen voor de 99% tegen de 1%.

De RedFox zijn in volle uitbreiding. Voor ze andere plaatsen gaan veroveren in het land zijn ze momenteel actief in Brussel, Antwerpen Luik, Gent. In die steden kunnen de jongeren regelmatig deelnemen aan activiteiten: film-debat, de organisatie van een feest voor de diversiteit, stadsspel, ontmoeting met jonge vluchtelingen, creatieve ateliers, ...

Het Paaskamp

Tijdens de paasvakantie organiseert RedFox een groot kamp van een week met jongeren uit alle hoeken van het land.

Op het programma? Creatieve ateliers, debatten, spelen, sport, maar ook onvergetelijke ontmoetingen en een super sfeer! 

Tijdens het kamp wordt een enorm collectief project voorbereid met alle deelnemers. Vorig jaar organiseerde RedFox een Diversity Parade een en al creativiteit en ambiance!

BoostDays

Tijdens de examenperiodes in december en in juni organiseert RedFox collectieve inhaal- en studienamiddagen aan zeer democratische prijs. Leraars vrijwilligers zijn er aanwezig om de jongeren te helpen bij hun studie en hun vragen te beantwoorden over wiskunde, wetenschappen, Frans, Nederlands, aardrijkskunde, ... In groep is het veel gemakkelijker om aan het werk te gaan en je kan elkaar helpen!

Hoe aansluiten bij de RedFox

Heb je vragen, ideeën, wil je ons ontmoeten? Neem contact op en sluit bij ons aan op facebook:

RedFox - nl

RedFox - fr

Nationaal secretariaat

Bruno: 0472 39 12 59

Alice: 0485 43 03 65

Lid worden van RedFox is zeer eenvoudig: het volstaat je gegevens door te geven en twee euro per jaar te betalen.

Ofwel per SMS "Ik wil RedFox worden + voornaam-naam" naar 0485 43 03 65.

Ofwel per mail: "Ik wil RedFox worden + voornaam-naam" naar redfox@redfox.be

Onze website: www.redfox.be