Marco Van Hees trekt federale lijst PTB-go! in Henegouwen

De PVDA maakte vandaag op 26 februari 2014 het trio bekend dat de federale lijst in Henegouwen zal trekken: Marco Van Hees, Sofie Merckx en Christian Viroux.

Marco Van Hees is ambtenaar, vakbondsafgevaardigde en medewerker van de studiedienst van de PVDA. Hij is bekend door zijn vele onthullingen over multinationals die (bijna) geen belastingen betalen. Tevens was hij de persoon die het bestaan van de Belgische privéstichting van de Franse miljardair Bernard Arnault aan het licht bracht. Lees hier zijn portret.

Sofie Merckx is PVDA-gemeenteraadslid in Charleroi en arts bij ‘Geneeskunde voor het Volk’ in Marcinelle. Zij verwierf bekendheid door haar strijd voor een toegankelijke gezondheidszorg en voor een systeem om de prijs van geneesmiddelen te verlagen. Afgelopen zondag verdedigde ze nog met verve haar stellingen tijdens een discussie met minister Laurette Onkelinx in het RTL-programma ‘Controverse’.

Christian Viroux is nu gepensioneerd en leidde tot voor kort de Algemene Centrale van het ABVV in de regio Charleroi. Hij was meermaals aanvoerder van een belangrijke sociale strijd, zoals in het ziekenhuis Gailly, bij Ryan Europe, in de fabriek Solvay in het Waalse dorp Couillet en bij AGC Fleurus (Splintex). Hij stamt uit een socialistisch arbeidersgezin, maar brak met zijn politieke familie tijdens het conflict bij Splintex, toen hij merkte dat de PS de strijdende arbeiders niet steunde, terwijl de PVDA steeds aan hun kant stond. De plaats van Christian Viroux op de PTB-go!-lijst is van bijzonder belang, omdat de ABVV-afdeling in Charleroi heeft opgeroepen om links van de PS en Ecolo te stemmen.

Persdienst PVDA
www.pvda.be
Ivo Flachet