Jos D’Haese

De PVDA gaat opnieuw zes jaar samen met Groen en sp.a het Antwerpse district Borgerhout besturen. Ben Van Duppen wordt er schepen van armoedebestrijding, diversiteit en samenlevingsopbouw en senioren in een college dat verder wil inzetten op meer open en groene ruimte, het versterken van het verenigingsleven en een open en laagdrempelig aanbod van sport en cultuur.

Jos D'Haese, lijsttrekker voor de Vlaamse lijst in Antwerpen, kon zich in zijn vierde campagneweek niet inhouden en nam al eens een kijkje in het Vlaams Parlement. Hij nam er deel aan een groot evenement van en voor jongeren. Hij kreeg er de smaak alvast te pakken en met een goede verkiezingsuitslag ziet hij zichzelf er de komende jaren wel werken. Als de resultaten van schooldebatten iets zijn om op af te gaan, komt dat allemaal dik in orde, want daar haalt D'Haese tot 25 procent van de stemmen. (Beelden VTM)

Het komt niet vaak voor: een moeder en haar zoon samen in de politiek. Mie Branders (49) en Jos D’Haese (21) zijn allebei actief voor de Partij van de Arbeid. “Ruzie maken we eigenlijk alleen over wie de afwasmachine moet uitladen”, zeggen ze in een dubbelinterview met de Gazet van Antwerpen.