Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Na een bewogen week van rellen in Brussel, maakt Dirk De Block, voorzitter van PVDA Brussel de balans op. “Dit geweld is onaanvaardbaar. Het gaat hier om auto’s en winkels van gewone mensen die kapot gemaakt werden.

In het kader van haar campagne Verlaag de huurprijzen in het Brussels Gewest, stelde de PVDA haar huurcalculator voor aan de pers: een hulpmiddel om op een gemakkelijke manier te berkenen hoeveel de Brusselaars winnen met het voorstel van de PVDA om de huurprijzen te plaffoneren.

Gisteren, aan de vooravond van deze internationale dag van de strijd tegen armoede, in een stad waar het gemiddeld inkomen met 20 % gedaald is in twee derde van de wijken, zijn de kamerleden van PVDA, Michael Verbauwhede en Claire Geraets, tussen gekomen om het gebrek aan wilskracht van de Brusselse regering in dit domein aan te kaarten.

De Brusselse PVDA nodigde dinsdag, 10 juni, zijn leden en symphatisanten uit aan het Sint-Jansplein op enkele meters van het Brussels parlement.

De Brusselse PVDA nodigde haar leden en sympathisanten uit om 13 uur op het Sint-Janspleintje, vlak bij het Brussels Parlement. Allereerst om de 4 gekozenen van de partij aan te moedigen voor zij officieel de eed zouden gaan afleggen. Maar ook om getuige te zijn van een miniceremonie waarin de volksvertegenwoordigers plechtig hebben gezworen dat ze steeds de belangen van de werkende mensen zullen verdedigen.

Vandaag, woensdag 14 mei, nemen een 25-tal jongeren van de PVDA+ de stoptrein van 18.23 u van Leuven naar Brussel en terug. Ze maken er een feesttrein van als protestactie tegen de pas aangekondigde nieuwe dienstregeling van de NMBS, die vanaf december ingaat en waarbij tal van vroege en late treinen worden afgeschaft. Jos D’Haese, de jonge lijsttrekker van de PVDA+ voor het Vlaams Parlement in Antwerpen, rijdt alvast mee op de feesttrein.

Onder de meer dan 50.000 betogers die vrijdagmorgen 4 april hun stem lieten horen tegen sociale dumping en tegen het besparingsbeleid, ook heel wat buitenlandse delegaties uit alle landen van de Europese Unie…

1500 mensen namen deze zondag 23 maart deel aan de mars door de straten van Brussel waar de lijst PTB•PVDA-go! voor had opgeroepen. Ze eisten een sociaal noodplan voor Brussel. De lijst PTB•PVDA-go!

Wonen in Brussel wordt almaar duurder. Volgens de Brussels Bond voor het Recht op Wonen (BBRoW) hebben maar liefst 200.000 Brusselse gezinnen geen betaalbare, fatsoenlijke woning. Het is de hoogste tijd dat de overheid investeert in openbare huisvesting om woningen niet in de handen van speculanten te laten.

Jong, geëngageerd en tweetalig: dat is het profiel van Michael Verbauwhede die de PVDA-lijst trekt bij de regionale verkiezingen. Hij is mogelijk de eerste verkozene van de PVDA in het Brussels Gewest. “Een keuze die een sterk signaal en een gezicht geeft aan de uitbreiding van de PVDA die nu aan de gang is”, volgens Benjamin Pestieau, de voorzitter van PVDA-Brussel, zelf lijsttrekker op de federale lijst.

Pagina's