Berchem

De uitbreiding van de activiteiten op de luchthaven van Deurne zorgt voor heel wat overlast. De impact op de leefbaarheid van verschillende wijken is groot. De lokale werking van de PVDA in Berchem blijft verzet aantekenen, samen met buurtbewoners, actiegroepen en andere partijen.

Naar aanleiding van de eerste verjaardag van de start van de commerciële vluchten op de Antwerpse luchthaven, huldigde de Berchemse PVDA samen met buurtbewoners symbolisch een zelfgemaakt meetstation voor fijnstof en geluid in.

Sinds april vorig jaar wordt het aantal vluchten vanop de luchthaven van Deurne systematisch uitgebreid. Almaar meer buurtbewoners maken zich zorgen over de gevolgen van de uitbreiding voor hun gezondheid. PVDA in Berchem steunt actief het verzet van buurtbewoners tegen de uitbreiding door een petitie te lanceren voor betrouwbare meetpunten voor geluid en fijn stof in de buurt van de luchthaven.

Een jaar na de gemeenteraadsverkiezingen blikken we met enkele PVDA-verkozenen terug naar het werk van hun fractie en hun groep het afgelopen jaar. Sofie Blancke over actieve buurtcomités, een geprivatiseerde sinterklaasstoet en hoe actie voeren een buurt verbindt.

Maak kennis met kandidaten van de PVDA+
Kom gezellig samen met PVDA’ers uit jouw buurt
Wat moet er het eerst aangepakt worden volgens 41.420 Belgen?
Geef jouw mening over de kiesthema’s van de PVDA+

 

Info-avond over de plannen van de Vlaamse regering en de federale coalitie op vrijdag 12/09 om 20u in De Nieuwe Vrede (Vredestraat 16, Berchem)

 

N-VA, CD&V en Open VLD, de partijen die sinds kort de Vlaamse regering vormen, bezetten al anderhalf jaar ‘t Schoon Verdiep. Is Antwerpen het laboratorium voor Vlaanderen?

 

We kozen er voor om de infoavond te laten doorgaan in de wijk die onmiddellijk te maken heeft met de impact van de uitbreidingsplannen. De Es is één van de scholen die in de aanvliegroute ligt.

 

De Soundtrack Van Het Verzet staat reeds klaar voor de vierde avond vol luidkeels verzet, muziek en een warme sfeer.

28 augustus 2015

Vrijdag 28 augustus om 13h00 sluiten we onze Planespotting-week af en komen samen voor een Protestpicknick aan het speelplein op de hoek van de Langemarkstraat met de Pervijzestraat.

Pagina's