Borgerhout

De PVDA gaat in het district Borgerhout opnieuw zes jaar samen besturen met Groen en sp.a. Op 8 januari legde 29-jarige Ben Van Duppen de eed af als schepen van begroting, armoedebestrijding, diversiteit en samenlevingsopbouw en senioren.

De PVDA gaat opnieuw zes jaar samen met Groen en sp.a het Antwerpse district Borgerhout besturen. Ben Van Duppen wordt er schepen van armoedebestrijding, diversiteit en samenlevingsopbouw en senioren in een college dat verder wil inzetten op meer open en groene ruimte, het versterken van het verenigingsleven en een open en laagdrempelig aanbod van sport en cultuur.

De Borgerhoutse PVDA trekt de verkiezingen in met een kopgroep waarin heel wat nieuw talent haar opwachting maakt. Jos D’Haese, bioloog en woordvoerder van de PVDA in Antwerpen trekt de lijst. De geëngageerde Shayla Sharmin, huidig districtsraadslid Christophe De Wachter, muzikant Steven Boers en buschauffeur Said Boussacouq vervolledigen de top 5. Van op de laatste plaats duwt Liliane Simons, beter bekend als MC Lily, de ploeg vooruit. “Wij willen verder inzetten op de mensen in Borgerhout, om samen met de Borgerhoutenaars een district te maken dat al haar troeven kan uitspelen”, zegt lijsttrekker Jos D’Haese.

“De bewering dat de ‘illegale economie’ in Borgerhout groter zou zijn dat de ‘legale economie’ is sociologische en economische onzin”, zegt Zohra Othman, districtsschepen voor de PVDA in Borgerhout. “Van bij de start van het progressief bestuur in Borgerhout heeft het stadsbestuur er alles aan gedaan om zélf de ‘legale’ ontwikkeling en economie in Borgerhout te muilkorven.”

Borgerhout maakte voor het eerst sinds lang een incidentloze zomer door. In samenwerking met enkele jongerenorganisaties, werd “PleinPatrons” opgestart, om jongeren in te zetten op de Borgerhoutse pleinen.

Op de districtsraad van maandag 18 mei 2015, diende de Borgerhoutse meerderheid (PVDA, SP.a en Groen) samen met CD&V en Open VLD een voorstel tot beslissing in voor financiële steun aan de zwaar getroffen bevolking van Nepal.

Het stadsbestuur geeft een tijdelijke invulling aan de site Spoor Oost in Borgerhout: het wordt een event-parking. Er komt plaats voor evenementen zoals de Sinksenfoor en 2.300 parkeerplaatsen voor de bezoekers van het Sportpaleis en Lotto Arena.

Toen Zohra Othman (PVDA+) disctrictsschepen werd in Borgerhout, bouwde ze haar advocatenpraktijk af. Haar inkomen is haar schepenwedde van 1.580 euro per maand. Cumuleren doet ze niet.

Goedemiddag beste vrienden, 

Op maandag 10 maart stelde Koen Hostyn in de Antwerpse Roma zijn boek 'Het Vlaanderen van de Wever voor', waarin hij de motieven van de N-VA en haar voorman ontbloot. De avond was boordevol gevuld met interviews van Ico Maly -de ideologie in Het Vlaanderen van De Wever-, Tuur Viaene - een wegwerpmens in Het Vlaanderen van de Wever en Bruno Verlaeckt & Ferre Wyckmans - vakbonden in Het Vlaanderen van De Wever. Ook was er ruimte voor comedy -Het Vlaanderen volgens Kamal Kharmash-, een toespraak van Manu Claeys over mobiliteit en democratie. En een naconcert door 'De Sociale Jukebox' (Jokke Schreurs & Hans Mortelmans). Gastheer van dienst was Dominique Willaert.

Pagina's