Hoboken

De problematiek van loodvervuiling in Moretusburg is gekend sinds vele jaren. Umicore, toen nog Metallurgie, was vroeger al verantwoordelijk voor de uitstoot van hoge dosissen zware metalen zoals lood, cadmium en arseen. Die had ernstige gevolgen op de gezondheid van de bewoners in de nabij gelegen wijk Moretusburg. Vandaag zijn de cijfers opnieuw alarmerend. Een reden voor de PVDA om de wijk terug wakker te schudden.

De inwoners van de Hobokense wijk Moretusburg kenden in de winter van 2015-2016 een verhoogde blootstelling aan loodconcentraties in de lucht. De controle van loodwaarden in het bloed van de kinderen uit de wijk liet in de maanden daarna sterk verhoogde waarden zien. Deze onverwachte stijging heeft volgens het aanpalend bedrijf Umicore te maken met  dakwerken aan de loodraffinaderij. Voor de PVDA is dat onaanvaardbaar. Het is net geen 10 jaar geleden dat de wijk gesaneerd werd. Een incident als dit kan niet door de beugel. Umicore moet zijn verantwoordelijkheid veel strikter opnemen: voor de gezondheid van de werknemers én die van de wijkbewoners.

Op de eerste mooie lentedag van het jaar ging een tiental leden van de PVDA van Hoboken op bezoek in twee wijken met de Turteltakspetitie. “De regering maakt een gat in de begroting van meer dan drie miljard, terwijl wij allemaal maar meer moeten betalen”, reageert een ondertekenaar van de petitie. De wijktocht viel alvast in goede aarde bij heel wat inwoners van Hoboken.

Een jaar na de gemeenteraadsverkiezingen blikken we met enkele PVDA-verkozenen terug naar het werk van hun fractie en hun groep het afgelopen jaar. Swa Engelen over zich houden aan het districtsniveau en bewonersdelegaties op de raad.

Het komt niet vaak voor: een moeder en haar zoon samen in de politiek. Mie Branders (49) en Jos D’Haese (21) zijn allebei actief voor de Partij van de Arbeid. “Ruzie maken we eigenlijk alleen over wie de afwasmachine moet uitladen”, zeggen ze in een dubbelinterview met de Gazet van Antwerpen.

Maak kennis met kandidaten van de PVDA+
Kom gezellig samen met PVDA’ers uit jouw buurt
Wat moet er het eerst aangepakt worden volgens 41.420 Belgen?
Geef jouw mening over de kiesthema’s van de PVDA+

 

Net voor de grote verkiezingsdrukte nog even een rustige Café Santé.

Gewoon even gezellig samen zijn.

Een leuke babbel en een lekkere knabbel.

20 april 2014

Vrouwenorganisatie Marianne nodigt jullie uit om gezellig samen te zijn en lekker te smullen en zo de verkiezingscampagne te spijzen!

Nog geen sticker "Ik stuur Peter Mertens naar het parlement" op je achterruit?

Moet je eerst nog de auto poetsen?

We nodigen u graag uit voor onze maandelijkse Café Santé. De opbrengst van deze Café Santé is ten voordele van de verkiezingscampagne van de PVDA+.

Café Santé staat deze maand in het teken van de kiescampagne van PVDA+

Met:

Pagina's