Provincie Limburg

De nationale stakingsdag lijkt een groot succes te zijn in Limburg. Vijfenzestig leden en sympathisanten van de PVDA brengen solidariteitsbezoeken aan 70 zonepiketten en 120 bedrijfspiketten in de provincie. "Opvallend veel  bedrijfsterreinen die volledig stil liggen", aldus Kim De Witte, voorzitter van de linkse partij in Limburg. "Ook heel wat mensen aan de piketten die voor de eerste keer mee staken, omdat ze een duidelijk signaal willen geven aan de regering Michel – De Wever”. 

De PVDA geeft haar volle steun aan het sociaal verzet tegen het rechtse beleid van de regering. Vijftien groepjes van verkozenen en actieve leden van de linkse partij bezoeken vandaag maar liefst 80 piketten aan bedrijven en kruispunten in midden, Noord, Oost-, Zuid- en West-Limburg (zie de gedetailleerde lijst hieronder).

De PVDA+ is goed op weg om ook in Limburg voor de verrassing te zorgen. Volgens een nieuwe peiling, uitgevoerd door IPSOS in opdracht van VTM, Het Laatste Nieuws en De Morgen, zou de PVDA+ in Limburg goed zijn voor 5,7 procent van de stemmen voor het Europees Parlement, 4,9 procent van de stemmen voor de Kamer en 4,5 procent van de stemmen voor het Vlaams Parlement.

Max De Vries, die vier maand geleden zijn honderdste verjaardag vierde, staat op 25 mei opnieuw op de lijst van de PVDA+ in de provincie Limburg. Opnieuw, want dat deed hij ook met de verkiezingen van oktober 2012.

In de aanloop naar de verkiezingen van 25 mei maakte de lokale zender TV Limburg een portret van PVDA+. En sprak met Gaby Colebunders, bekend als vakbondsman bij Ford Genk en lijstrekker voor het Vlaams Parlement, en Kim De Witte, pensioenspecialist van PVDA en lijsttrekker voor de Kamer, over de prioriteiten van de partij. (Beelden TVL)

"Je kunt toch geen mensen activeren als er geen werk is? Je moet eerst zorgen dat je werk creëert"

Vrijdagochtend maakte de PVDA bekend dat pensioenspecialist Kim De Witte de lijst van PVDA+ gaat trekken voor de Kamer in de provincie Limburg.

Kim De Witte (36) is licentiaat in de rechten en licentiaat in de economie. Van 2001 tot 2008 was hij actief als advocaat aan de balies van Antwerpen en Brussel. Hij specialiseerde zich in arbeidsrecht en pensioenen binnen het advocatenkantoor Claeys & Engels. In 2008 keerde hij terug naar de KU Leuven, waar hij werkte als onderzoeker en waar hij nog steeds doceert in de leergang pensioenrecht.

PVDA+ trekt in Limburg naar de kiezer met Gaby Colebunders. Hij gaat de PVDA+-lijst voor het Vlaams Parlement in de provincie Limburg trekken. Gaby Colebunders is 41 jaar en heeft altijd gewerkt als arbeider, eerst bij Mondi, een kartonfabriek in Houthalen, en nadien bij Ford Genk.

Vanavond in Terzake: Gaby Colebunders, lijsttrekker voor de PVDA+ in Limburg voor het Vlaams Parlement.

#GoLeft bij jou in de buurt! Kom gezellig samen met PVDA’ers uit jouw buurt. Wat moet er het eerst aangepakt worden volgens 41.420 Belgen? Geef jouw mening over de kiesthema’s van de PVDA+.

Pagina's