PVDA+

'Kameraden, beste vrienden, het is niet helemaal de uitslag waarop we gehoopt hadden, maar we gaan ons niet laten doen, ni pleuje!

150 PVDA+ sympathisanten verzamelden in de Juan Fernandezzaal in het ABVV-gebouw aan de Vrijdagmarkt te Gent. De sfeer zat er goed in, met opzwepende live muziek. Er was enige ontgoocheling toen het nieuws uit Antwerpen kwam, maar het nieuws uit Luik maakte veel goed. Organisatieverantwoordelijke Brecht Bruynsteen wees op het fors gestegen aantal actieve leden in de provincie Oost-Vlaanderen. Tom De Meester zei: 'De fractie in het Parlement valt wat kleiner uit dan verwacht, maar zoals het spreekwoord zegt: “het is een kleintje maar het schiet ver!” Met Raoul Hedebouw, uit Luik, heeft de partij een pitbull in het Parlement. 'Wij zijn één partij en we zullen in het Parlement met één stem spreken en dat is de stem van de bevolking!' De opbouw van de supersociale partij gaat verder.

Elke dag stappen PVDA+-jongeren af op leeftijdsgenoten, gewapend met folders en de goesting om het democratische debat te versterken van onderuit. Jos D'Haese, met 21 jaar de jongste lijsttrekker van het land, zegt: 'PVDA+ werkt niet voor maar mét jongeren.' 205 jongeren staan op de PVDA+-lijsten. Aan de Universiteit van Antwerpen kiest 8% van de studenten voor PVDA+. Na een debat in de Vrije Sint-Lambertusscholen van Westerlo wandelde PVDA+ weg met 34 procent van de stemmen. Hoe gaat dat in zijn werk? Solidair ging op stap met enkele jongeren die campagne voeren voor PVDA+.

Nuray Sari (32) en Özgür Gümüs (39), beide van Turkije afkomstig, hebben alles in huis om op 25 mei een winning team te worden. Ze beschikken over een grote intellectuele bagage, zijn sterk geëngageerd in hun gemeenschap, smeden actief banden met andere groepen en hebben een duidelijke mening over hoe ze deze samenleving willen zien veranderen. Maar bovenal hebben ze een enorme reserve aan enthousiasme, energie en wilskracht om zich de komende weken voluit in de verkiezingsstrijd te gooien.

Antwerpen - Het aantal jongeren dat bij het OCMW aanbelde voor een leefloon is het voorbije jaar fors gestegen. "Dat is geen fataliteit", zegt Jos D’Haese, lijsttrekker Vlaams Parlement in de provincie Antwerpen van de PVDA+, "onze regering duwt met haar blinde besparingen steeds meer jongeren de armoede in." De PVDA+ steunt de vakbonden dan ook volop in hun strijd voor het intrekken van de maatregelen tegen werkloze jongeren. "Stop de jacht op de werklozen en pak de werkloosheid aan", roept Jos D’Haese de regering op.

Woensdagmorgen stelde de PVDA+ haar verkiezingsprogramma “Onze toekomst is sociaal” voor. De programmatekst omvat de vijf speerpunten van de PVDA+ (strijd tegen armoede, stabiele jobs, een sociale visie op klimaat, rechtvaardige belastingen en een gerecht dat toegankelijk is voor iedereen) en twaalf andere belangrijke punten. Daarnaast geven we uiteraard ook onze visie, en onze becijferde en onderbouwde voorstellen. U kunt het volledige programma hier bekijken.

Bij de Europese verkiezingen zullen de lijsten voor de PVDA getrokken worden door twee nieuwe, jonge krachten, Tim Joye (24) voor het Nederlandstalige kiescollege en Aurélie Decoene (30) voor het Franstalige kiescollege (onder de naam PTB-go!).

Voorstelling Europese lijsttrekkers PVDA+ en PTB-go!
Nederlandstalig kiesollege: Tim Joye

Organisatie: Jeugdraad Huldenberg

Deelnemers:

 

Volg de bekendmaking van de verkiezingsuitslagen samen met andere leden en sympathisanten van de PVDA+.