Provincie Oost-Vlaanderen

Meer dan 180 leden en militanten van de Oost-Vlaamse PVDA-afdelingen zijn sinds vanmorgen 5u op pad voor een Solidariteittour door de hele provincie. “We brengen soep en solidariteit naar de stakersposten”, zegt Tom De Meester, PVDA-voorzitter in Oost-Vlaanderen. “De staking draait om onze toekomst, en die van onze kinderen. De acties verdienen onze volle steun!” In totaal bezoekt de PVDA vandaag meer dan 300 stakersposten in Oost-Vlaanderen.

Maandag 1 december, de tweede provinciale stakingsdag in België. Solidair deed de toer van de Zuid-Oost-Vlaamse Denderstreek.

“Het succes van de stakingsdag in Oost-Vlaanderen is een duidelijk signaal”, zegt Oost-Vlaams PVDA-voorzitter Tom De Meester. “Vandaag wordt in 500 bedrijven in Oost-Vlaanderen actie gevoerd. Dat de regering maar goed beseft dat de beweging groeit. De mensen pikken de besparingen niet, en willen doorgaan tot de plannen van tafel verdwijnen.”

'Kameraden, beste vrienden, het is niet helemaal de uitslag waarop we gehoopt hadden, maar we gaan ons niet laten doen, ni pleuje!

150 PVDA+ sympathisanten verzamelden in de Juan Fernandezzaal in het ABVV-gebouw aan de Vrijdagmarkt te Gent. De sfeer zat er goed in, met opzwepende live muziek. Er was enige ontgoocheling toen het nieuws uit Antwerpen kwam, maar het nieuws uit Luik maakte veel goed. Organisatieverantwoordelijke Brecht Bruynsteen wees op het fors gestegen aantal actieve leden in de provincie Oost-Vlaanderen. Tom De Meester zei: 'De fractie in het Parlement valt wat kleiner uit dan verwacht, maar zoals het spreekwoord zegt: “het is een kleintje maar het schiet ver!” Met Raoul Hedebouw, uit Luik, heeft de partij een pitbull in het Parlement. 'Wij zijn één partij en we zullen in het Parlement met één stem spreken en dat is de stem van de bevolking!' De opbouw van de supersociale partij gaat verder.

De PVDA+ is goed op weg om ook in Oost-Vlaanderen voor een verrassing te zorgen. Volgens een nieuwe peiling, uitgevoerd door VTM, Het Laatste Nieuws en De Morgen in de provincie Oost-Vlaanderen zou de PVDA+ goed zijn voor 4,9 procent van de stemmen voor de Kamer. "Daarmee is een zetel voor de Kamer in Oost-Vlaanderen quasi binnen handbereik", zegt lijsttrekker Tom De Meester.

"Toen de notionele interesten werden ingevoerd kwamen boekhouders ons vragen of het echt wel klopte wat ze mochten invullen op de aangiftes. Ze konden het zelf nauwelijks geloven"

Wil jij de lokale PVDA leren kennen, de kandidaten op de lijsten ontmoeten en luisteren welke thema’s uit de enquête bij meer dan 41.000 mensen naar voor kwamen?

Welke prioriteiten moet de PVDA in het parlement aanpakken? Meer dan 41.000 mensen gaven hun mening in een grootschalig verkiezingsonderzoek. Lijsttrekker Tom De Meester trekt verrassende conclusies en presenteert oplossingen. Kom luisteren en zeg je gedacht! Want jouw stem telt.

De Buurtloods op de Muide begint stilaan te klein te worden voor de nieuwjaarsreceptie van de PVDA Oost-Vlaanderen. 500 mensen hadden zich ingeschreven en kwamen vrijdagavond luisteren naar elkaar en naar provinciaal voorzitter Tom De Meester. Hier zijn toespraak.

Pagina's