Provincie West-Vlaanderen

De stakingsbeweging is in West-Vlaanderen nog een heel stuk breder dan 14 dagen gelden. Nagenoeg alle grote bedrijven zijn vandaag bij de acties betrokken. Maar opvallend is het feit dat een aantal nieuwe sectoren zich bij de beweging hebben aangesloten: grote delen van de Post, de zorgsector, het onderwijs, bepaalde overheidsdiensten (gemeentediensten, RVA, VDAB) en grootwarenhuizen als Carrefour, Aldi, enz.. Ook de acties van “Hart boven hard” in een aantal steden als Kortrijk, Oostende en Brugge tonen de groeiende steun bij het middenveld en de publieke opinie.

De PVDA geeft haar volle steun aan het sociaal verzet tegen het rechtse beleid van de regering. Twaalf groepjes partijleden bezoeken vandaag meer dan 80 piketten aan bedrijven en op kruispunten in de verschillende regio’s van de provincie.

Johan Saelens, vakbondsafgevaardigde ABVV bij plaatbewerkingsmachineconstructeur LVD, lijstduwer Vlaams Parlement, West-Vlaanderen

Patrick Baekelandt, hoofddelegee ABVV Metaal bij weefgetouwenfabrikant Vandewiele in Marke, 1ste opvolger Kamer, West-Vlaanderen

Wil jij de lokale PVDA leren kennen, de kandidaten op de lijsten ontmoeten en luisteren welke thema’s uit de enquête bij meer dan 41.000 mensen naar voor kwamen?

#GoLeft bij jou in de buurt! Kom gezellig samen met PVDA’ers uit jouw buurt. Wat moet er het eerst aangepakt worden volgens 41.420 Belgen? Geef jouw mening over de kiesthema’s van de PVDA+.

1 december 2014
 

Stakingsacties in de provincies Namen, Luik, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen

In naam van PVDA West-Vlaanderen wensen we jezelf en je familie een gezond en solidair 2016.