Provincie Henegouwen

Maandag 23 november voerden de vakbonden in gemeenschappelijk front actie in de provincie Henegouwen. Ze lieten de angst niet overwinnen en handhaafden hun actie. 

En kijk, om 3.30 uur ’s ochtends viel het verdict: Marco Van Hees, specialist fiscaliteit van de PVDA en lijsttrekker van de lijst PVDA+ te Henegouwen, vervoegt Raoul Hedebouw in het federale Parlement. Terugblik op een rijk gevulde avond vol uiteenlopende emoties. 

Christian Viroux, gepensioneerd vrijgestelde van de algemene centrale van het ABVV in Charleroi zal op de lijst staan van de PVDA. Voor zijn kennissen is dit geen verrassing. Gedurende tientallen jaren verweet hij de leiders van de PS dat ze de kracht verloren waren om de S in hun naam te dragen. Een partij, dat wel, maar niet meer socialistisch. Tegelijk konden de aanwezigheid van de PVDA op het terrein en het engagement van haar militanten hem charmeren.

De PVDA maakte vandaag op 26 februari 2014 het trio bekend dat de federale lijst in Henegouwen zal trekken: Marco Van Hees, Sofie Merckx en Christian Viroux.

Onvermoeibaar hakt hij in op fiscale onrechtvaardigheid en met hand en tand verdedigt hij de openbare diensten. Ambtenaar, syndicalist en essayist Marco Van Hees is lijsttrekker voor de PVDA voor de Kamer in Henegouwen. Een portret.

24 november 2014
 

Stakingsacties in de provincies Henegouwen, Luxemburg, Limburg en Antwerpen