Geweld tegen Gaza

Er blijven onthullingen opduiken over de wreedheden die Israël aanrichtte tijdens de oorlog tegen Gaza. De PVDA-fractie in het Brussels parlement wil het debat over de verbreking van de economische banden met Israël opnieuw lanceren.

De PVDA nodigde vanmorgen de pers uit voor de voorstelling van haar petitie voor het annuleren van de Belgische economische zendingen naar Israël. “Stop met holle woorden. Tijd voor sancties”, klinkt het. De petitie past in de internationale campagne BDS (boycot, desinvestering, sancties).

Als reactie op de moorddadige aanvallen die Israël sinds 8 juli uitvoert op Gaza, lanceert de PVDA een petitieactie om de drie Gewesten van ons land te dwingen hun economische zending naar Israël van later dit jaar in december, te annuleren. De leden van de PVDA zullen de komende weken in heel het land handtekeningen verzamelen. De petitie staat ook online op: www.pvda.be/petitie-israel.

Het initiatief wordt gelanceerd door drie verkozenen van de PVDA: Antwerps gemeenteraadslid Mohamed Cheeba, Waals Parlementslid Frédéric Gillot en Brussels Parlementslid Youssef Handichi.

Als reactie op de moorddadige aanvallen die Israël sinds 8 juli uitvoert op Gaza, lanceert de PVDA een petitieactie om de drie Gewesten van ons land te dwingen hun economische zending naar Israël van later dit jaar in december, te annuleren.

In heel het land worden al dagenlang acties op touw gezet uit solidariteit met het Palestijnse volk. “Slechts één oplossing: stop de bezetting”, klinkt het van Antwerpen tot Luik, van Brussel tot Genk.

Dinsdag 22 juli was er in het Brussels Parlement een plenaire vergadering. Op de agenda: de discussie over de algemene beleidsverklaring van de Brusselse regering. PVDA-parlementslid Claire Geraets vroeg aan de regering maatregelen te nemen rond een brandende kwestie die niet in het akkoord van de meerderheid staat: het Israëlisch offensief tegen Gaza.

Interpellatie van PVDA-Kamerlid Raoul Hedebouw in de Kamercommissie Buitenlandse Zaken, vrijdag 18 juli, aan het adres van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders

“Na een week van bombardementen, eist de PVDA van de regering dat ze onmiddellijk en in sterke bewoordingen de illegale agressie van Israël tegen Gaza veroordeelt en dat ze sancties treft tegen de staat Israël”, stelt PVDA-woordvoerder en federaal volksvertegenwoordiger Raoul Hedebouw. “Wij willen de minister van Buitenlandse Zaken hierover nog deze week interpelleren in het Parlement.”

De ontvoering van en de moord op drie Israëlische jongeren in bezet gebied was het voorwendsel tot een militaire operatie op grote schaal. Onder het mom van een militaire operatie ontketent de staat Israël een nieuw offensief tegen het Palestijnse volk. De PVDA en haar jeugdbeweging Comac steunden de oproep voor de manifestatie van 9 juli en steunen ook de manifestatie van 19 juli in Brussel.