Caterpillar

In een gezamenlijke verklaring roepen PVDA (België), Sinn Féin (Ierland), en PCF (Frankrijk) de Europese Unie op om de werknemers van Caterpillar te steunen in de krachtmeting met de Amerikaanse multinational.

“De regering grijpt elk economisch drama aan om de fiscale concurrentie verder aan te zwengelen. In plaats van al dat geld te laten wegvloeien, hebben we nu juist de omgekeerde beweging nodig: investeringen”, schrijft Peter Mertens op knack.be over de aangekondigde sluiting van Caterpillar in Gosselies.

Vrijdag 2 september deelde Caterpillar mee dat het zijn vestiging in Gosselies (Charleroi) wil sluiten. Daardoor worden 2.200 banen bedreigd. "Caterpillar is een van de grootste multinationals ter wereld, met 1,4 miljard euro dividenden", reageert PVDA woordvoerder Raoul Hedebouw. De PVDA steunt het verzet van de arbeiders om hun jobs te behouden.

“In het scenario van een verkoopsdaling met 15 % garanderen wij bij de uitbetaling van de dividenden een opbrengst van 6 dollar per aandeel.