Programma

De PVDA stelt haar Antwerpse verkiezingsprogramma voor, een 190 pagina’s tellende visie voor een stad op mensenmaat. Het is de aftrap van een reeks voorstellingen over haar stads- of gemeenteprogramma's die in heel België zullen plaatsvinden. Overal kiest de partij met haar Stadsprogramma voor een beleid waar de noden van de bewoners centraal staan.

Matthias Lievens, co-auteur van het boek “De mythe van de groene economie”, vindt het klimaatprogramma van de PVDA+ heel overtuigend. “Groen zijn is op zich niet genoeg, de invulling die je geeft aan het groene project moet gepaard gaan met sociale herverdeling.”

Klimaatactiviste Natalie Eggermont is positief over het klimaatprogramma van de PVDA+. “De toekomstige ecologische maatschappij moet ook sociaal rechtvaardig zijn”, zegt ze.

“Solidariteit maakt cultuur groot” is het motto van het culturele luik in het verkiezingsprogramma van de PVDA+. “We streven naar een beleid dat ervoor zorgt dat vrije tijd, cultuur en kunst in de letterlijke zin van het woord populair kunnen zijn: met toegang voor allen, met deelname van allen. We willen een cultuurleven dat vrij is van de overdaad aan commerce en van de neoliberale besparingswoede,” zegt acteur Dirk Tuypens, 3de op de Kamerlijst in Antwerpen, bij de voorstelling van de cultuurvisie van de PVDA+.