Michaël Verbauwhede

De Brusselse Bond voor het Recht op Wonen (BBRoW) luidt de alarmbel: de huurprijzen in Brussel liggen krankzinnig hoog. Iets wat ook de Brusselse volksvertegenwoordigers van de PVDA vaststellen. Zij stellen maatregelen voor.

Michaël Verbauwhede kent zijn dossiers, maar ook de realiteit op het terrein is hem niet vreemd. Uit zijn engagement in de studentenbeweging en zijn rechtenstudie houdt hij een vaste wil over om in het Brussels parlement strijd te voeren tegen een besparingspolitiek die van de jongeren van vandaag “een verloren generatie” dreigt te maken.

Deze jurist van opleiding wil strijden tegen het besparingsbeleid dat van de huidige generatie jongeren een “opgeofferde generatie” maakt.

1500 mensen namen deze zondag 23 maart deel aan de mars door de straten van Brussel waar de lijst PTB•PVDA-go! voor had opgeroepen. Ze eisten een sociaal noodplan voor Brussel. De lijst PTB•PVDA-go!

Meer dan 300 aanwezigen op de nieuwjaarsreceptie van PVDA Brussel zagen hoe “Brieven uit Brussel”, een boek met getuigenissen van Brusselse jongeren, de Zinneke-prijs in ontvangst mocht nemen. Michaël Verbauwhede, de lijsttrekker voor het Brussels parlement gaf nadien volgende toespraak.

Een paar maanden geleden interviewden we hem nog toen hij net lid was geworden van de PVDA. Nu maakte de partij bekend dat Michaël Verbauwhede bij de verkiezingen van 25 mei lijsttrekker wordt voor het Brussels parlement. Hij roept op een “nuttige stem” uit te brengen, voor de PVDA.

Jong, geëngageerd en tweetalig: dat is het profiel van Michael Verbauwhede die de PVDA-lijst trekt bij de regionale verkiezingen. Hij is mogelijk de eerste verkozene van de PVDA in het Brussels Gewest. “Een keuze die een sterk signaal en een gezicht geeft aan de uitbreiding van de PVDA die nu aan de gang is”, volgens Benjamin Pestieau, de voorzitter van PVDA-Brussel, zelf lijsttrekker op de federale lijst.