Tom De Meester

Tom De Meester is energiespecialist van de PVDA en auteur van het boek 'Opgelicht. De energiezwendel van Electrabel en co' (zie pvdashop.be). Hij maakt deel uit van de Nationale Raad en is voorzitter van PVDA Oost-Vlaanderen.

De Buurtloods op de Muide begint stilaan te klein te worden voor de nieuwjaarsreceptie van de PVDA Oost-Vlaanderen. 500 mensen hadden zich ingeschreven en kwamen vrijdagavond luisteren naar elkaar en naar provinciaal voorzitter Tom De Meester. Hier zijn toespraak.

Het regent politieke reacties op de 6% btw voor elektriciteit. “Asociaal”, zegt Groen, die de btw-verlaging “een verkapte indexsprong” noemt, terwijl ook NVA de btw-verlaging afbrandt omdat het “niks oplevert voor de bedrijven.” Tom De Meester, initiatiefnemer van de 6%-campagne, zet de puntjes op i.

De verlaging van de btw op elektriciteit is niet alleen een goed idee, de maatregel is zelfs hard nodig om te verhinderen dat nog meer gezinnen hun energiefactuur niet kunnen betalen, meent Tom De Meester.

Meer dan 3.800 mensen lieten op www.6procent.be een boodschap achter. Goed voor 151 pagina's getuigenissen en bedenkingen. Een woordenvloed, soms grappig, in veel gevallen schrijnend, altijd even beklijvend. Wij vatten het voor u samen.