Quentin Vanbaelen

Né en 1988. Diplômé en langues et littératures romanes. Responsable de la section bruxelloise de Comac-écoles Bruxelles. Grand amateur de musique et de bandes dessinées. 

Binnen een klein jaar doet zich in ons land een ongeziene sociale ramp voor: op 1 januari 2015 worden 50.000 mensen uitgesloten van de werkloosheid. Het Waalse ABVV wil actie voeren op 10 maart 2014 om niets minder dan de intrekking te eisen van een maatregel die leidt tot armoede en sociale uitsluiting, ondanks de pogingen van sommigen om de pil te doen slikken.

“Democratie is een voortdurend proces van vraag en antwoord”, zei Peter Mertens toen hij de resultaten van de PVDA-verkiezingsenquête voorstelde. Dat was ook de bedoeling van deze enquête, waarin 41.420 mensen hun prioriteiten konden aangeven en konden reageren op de voorstellen van de PVDA. We vatten de resultaten voor u samen.(Foto Solidair, Vinciane Convens)

Een paar maanden geleden interviewden we hem nog toen hij net lid was geworden van de PVDA. Nu maakte de partij bekend dat Michaël Verbauwhede bij de verkiezingen van 25 mei lijsttrekker wordt voor het Brussels parlement. Hij roept op een “nuttige stem” uit te brengen, voor de PVDA.

Bij het begin van de boekvoorstelling vulde de zaal zich met een rode menigte: arbeiders, syndicalisten,  mensen uit het culturele en verenigingsleven, leden en sympathisanten van de PVDA, van Comac, de jongerenbeweging van de PVDA en gewoon