Marianne

Vrouwen zijn anno 2015 nog steeds oververtegenwoordigd in de armoedecijfers. Ook op de arbeidsmarkt blijkt dat vrouwen minder toegang hebben tot volwaardig werk.

De concrete maatregelen van zowel de federale als de Vlaamse regering staan garant voor een hard, rechts besparingsbeleid, dat alles behalve vrouwvriendelijk is. “Ongelijkheden wegwerken”, “aandacht voor de verschillende situatie van mannen en vrouwen”? Niks van, integendeel. Maartje De Vries, voorzitster van PVDA-vrouwenbeweging Marianne, analyseert hoe beide regeringen de ongelijke positie van de vrouw nog vergroten.

De internationale vrouwendag op 8 maart staat in het teken van de strijd voor gelijke rechten voor vrouwen en tegen onderdrukking van vrouwen. Op 8 maart wil Marianne, de vrouwenorganisatie van de PVDA, de kwetsbare positie van vrouwen in de kijker zetten. Er bestaat namelijk nog steeds een structurele ongelijkheid tussen vrouwen en mannen, die door de crisis en de daarmee gepaard gaande besparingslogica alleen nog vergroot wordt.

Op 8 maart organiseert Marianne in het kader van de Internationale Vrouwendag, een themadag rond "vrouwen in crisis" in Brussel.

Programma

10u: ontbijt

20 april 2014

Vrouwenorganisatie Marianne nodigt jullie uit om gezellig samen te zijn en lekker te smullen en zo de verkiezingscampagne te spijzen!