Free Van Doorslaer

Geboren in 1948. 

Is ingenieur van opleiding. Hij werd lid van de redactie in 2004. Hij is Limburger van origine en woont in Leuven. Hij is verantwoordelijke van PVDA Oost-Brabant. 

Bruggepensioneerden moeten beschikbaar blijven voor de arbeidsmarkt. Op 19 februari lanceerde de PVDA op haar website een actie waarbij gedupeerden konden reageren op de nieuwe regelingen en daarbij een protestmail naar minister van Werk Kris Peeters sturen. Op negen dagen tijd kwamen 1.851 reacties binnen. Onder hen schreven er ook 1.200 een persoonlijke getuigenis neer.

Meer dan 120.000 betogers volgens de meest voorzichtige schattingen. Wij liepen de hele betoging af en spraken met enkele vakbondsverantwoordelijken, en 'en passant' ook met een paar mensen uit het middenveld.

Ook in het noorden van het land groeit #hetsociaalverzet | Studenten en scholieren hebben vandaag massaal geprotesteerd tegen de verhoging van het inschrijvingsgeld. Met sit-ins aan de universiteiten van Gent, Antwerpen, Leuven en Brussel. In Gent voerden ook scholieren actie.

Vannacht 9 oktober is Max De Vries in het Limburgse Wellen overleden. Max werd honderd jaar en was daarmee het oudste partijlid van de PVDA en bij de laatste verkiezingen ook de oudste kandidaat voor “de partij van de toekomst” zoals hij ze noemde en waar hij bijzonder fier op was.

Max De Vries, die vier maand geleden zijn honderdste verjaardag vierde, staat op 25 mei opnieuw op de lijst van de PVDA+ in de provincie Limburg. Opnieuw, want dat deed hij ook met de verkiezingen van oktober 2012.

Ze waren er bijna allemaal, de partijvoorzitters van de Vlaamse partijen, in het kopstukkendebat dat de studenten van de VRG op woensdag 12 maart in de grote Piet De Somer-aula in Leuven organiseerden. PVDA-voorzitter Peter Mertens zorgde ervoor dat in het debat ook de stem van de werkende mensen, de jongeren en al wie het moeilijk heeft in de samenleving te horen was.